استرس دانشآموزان و تاثیرات آن بر نتیجه آزمون کانکور
گزارشگر: سیمین صدف
با فرا رسیدن آزمون کانکور بسیاری از دانشآموزان دختر آرامش شان را از دست داده و دچار استرس و فشارهای روحی شدید شدهاند طوریکه به باور روانشناسان ممکن است این فشار روحی باعث شود تا زحمات یکسالهی شان نتیجهی در پی نداشته باشد.
این روانشناسان به این باور اند که میزان بالای استرس میتواند تأثیر منفی روی آینده تحصیلی مقتاضیان کانکور داشته باشد.
خلیل مؤید روانپزشک میگوید، استرس میزان یادگیری و بازدهی درس را کاهش میدهد و این سبب میشود تا دانشآموز درسی را که خوانده است نتواند درست ارایه کند.
او افزود “به همین دلیل است که ما شاهدیم که در بسیاری از موارد دخترانی که بسیار زحمت هم کشیدند به دلیل استرس و فشارهای روحی در زمان امتحان بی نتیجه میمانند.”
برخی از دختران که از ابتدا برای آیندهی تحصیلی شان نگران بودهاند با نزدیک شدن آزمون کانکور این نگرانیشان تشدید یافتهاست.
نادیه احمدی میگوید یک سال است که برای این آزمون آمادگی میگیرد وبه همین دلیل در باره نتیجه آن بسیار استرس دارد و آرامش خود را از دست دادهاست.
نگرانی از بی نتیجه ماندن، ترس دیگر این دختران است زیبا نظری در این رابطه چنین می گوید:”قرار است چهارشنبه امتحان کانکور بدهم و بسیار نگرانام چون این امتحان آینده مرا میسازد به همین دلیل بسیار نگرانم که این استرس روی امتحانم تأثیر منفی بگذار و نتیجهی زحمات یکسالهام را با خطر مواجه سازد.”
شماری از دانشجویان نیز آینده شان را مرتبط با موفقیت یا عدم موفقیت در این آزمون میدانند.
مژده نورزایی یکتن دیگر از این متقاضیان کانکور است . او میگوید بسیار استرس دارد چون این میتواند آینده اش را تحت تأثیر قرار دهد.
این در حالیست که کارشناسان بر این باور اند که عوارض فزیکیی استرس مثل تکان قلب و نفس تنگی هم میتواند شخص را از لحاظ روحی و جسمی تحت تأثیر قرار دهد.