تلاش ما عبور از حالت اسفبار کنونی و شکستن سدهای برتری خواهی است!!

گفتگو کننده: نسیمه همدرد

با زندگی کردن در جامعه هرکسی مسوولیتی دارد، مسوولیت در قبال حل مشکلات و دست به دست هم دادن برای فراهم کردن زندگی بهتر برای هم نوع خود. از سوی دیگر همواره جوانان نیروی متحرک و نیرویی که توانایی آوردن تغییر را دارند شمرده شده. برای همین هم هرازگاهی از هر روزنه‌ای برای وارد کردن تغییر دست به تلاش می‌زنند. جوانان با درک شرایط و با همان حس مسوولیت مشکلاتی را که می‌بینند می‌خواهند ریشه کن کنند.  در تازه ترین مورد شماری از جوانان در کابل جنبشی را ایجاد کرده اند به نام جنبش گذار که در راستای عدالت گستر فعالیت می‌کنند. یکی از این جوانان راحله حقجو نام دارد، ماستر روابط بین الملل و معاون جنبش گذار… که با او در مورد این جنبش به گفت و گو نشسته ایم.

پرسش:کمی در مورد این جنبش بگوید و این که چی باعث شد که تعدادی از جوانان که شما به صفت یکی از کادر‌های کلیدی آن هستید دور هم بیایند و جنبشی را ایجاد کنید ؟

راحله:جنبش گذار یک حرکت اجتماعی و مدنی خودجوش بوده که به مثابه یک نهاد عدالت گستر در شرایط فعلی کشور اعلام حضور کرده است. همانطور که از نامش پیداست خاستگاه جنبش گذار، عبور از حالت اسفبار کنونی و شکستن سدهای برتری خواهی، یکه تازی و تبعیضات گوناگون قومی، نژادی و .. می‌باشد.  متاسفانه دلایل برای پیدایش همچون حرکت‌ها در کشور ما به مراتب زیاد است. نابرابری‌های اجتماعی اقتصادی، زیرپا نمودن ارزش‌های دموکراسی، بی ثباتی سیاسی، سیاسیون معامله‌گر با نسخه‌های تکراری شان که تنها به نفع گروهی خاص بوده و دیگر اقشار جامعه را پایمال به حساب آورده اند؛ همه و همه انگیزه‌ی یک عده جوانان مبارز و انقلابی را که به دنبال دکترین تازه‌ای از سیاست در کشور هستند، قویتر گردانید تا دست به تاسیس این جنبش بزنند.

پرسش:آیا انگیزه ایجاد جنبش گذار از شما بود ؟

راحله: بنده نیز مانند سایر اتباع این سرزمین و به عنوان فردی  از این جامعه از فضای حاکم و بی عدالتی‌های موجود به تنگ آمده بودم،  و نیت عده‌ای از دوستان که در راس آن‌ها جوان فرهیخته و مبارز “هارون معترف” قرار دارد بنده را مصمم ساخت تا به هدف گذار به  خواست همکاری با این جوانان لبیک بگویم. هرچند جنبش گذار به اساس فرد محوری عرض اندام نکرده است ولی فرد فرد جوانان و اعضای موسس در پیدایش آن نقش بسزایی داشته اند.

پرسش: با ایجاد این جنبش چی کار‌های را می‌خواهید انجام بدهید؟

راحله:بدون شک آنچه را جنبش گذار در سدد نایل آمدن به آن است، چیزی خارج از قانون و حق طبیعی شهروندان نیست. خاستگاه جنبش گذار همانطور که پیشتر نیز عرض کردم وادار نمودن دستگاه اجرایی حکومت به هزاران وعده‌ی خیالی به عین واقعیت است. ما به عنوان یک حرکت مدنی اجتماعی چیزی جز حق شهروندی خویش نمی‌خواهیم. اگر به اساس قرار داد هم به این موضوع نگریسته شود، حق خون ریخته شده جوانان در دفاع ازین سرزمین، انگشتان بریده شده‌ی هموطنانمان در جریان انتخابات، کشته شدن زنان و اطفال بی‌گناه در جریان مبارزات و تظاهرات مردمی را در ازای به کرسی نشاندن یک عده قدرت طلب مطالبه مان خواهد بود.

پرسش:چقدر امیدوار هستید که جنبش گذار می‌تواند تغییرات بوجود بیاورد؟

راحله: چه خوب است همواره و در هر قدمی امید مشعل راه‌مان باشد. ما نیز به عنوان یک عده جوانان با نگرش مثبت به راه خویش ادامه خواهیم داد اما لازم به ذکر است مایان از مسیر آرمان گرایانه بیرون آمده‌ایم و برای رسیدن به آرمان‌مان با دید واقع نگرانه پیش خواهیم رفت. اطمینان دارم اگر همت و اراده‌ی تمام جوانان این مرز و بوم برای دستیابی به تغییر مثبت همراهمان باشد، کامیابی نیز بعید نخواهد بود. انشاالله

پرسش:کمی در مورد ساختاراش بگویید چی کسانی می‌توانند عضو باشند و شرایط عضویت چطوری است؟

راحله: ساختار جنبش جدا از آنچه که در مرامنامه ذکر شده است، همگانی و فردی است و هیچ رابطه رئیس و ماموری در آن وجود ندارد. اما مطابق به اساسنامه هیت موسس و شورای رهبری و چندین کمیته ساختار اصلی جنبش را تشکیل می‌دهند. شرایط خاصی برای عضویت وجود ندارد و دروازه جنبش به روی تمامی آزادی خواهان و عدالت باوران باز است.

پرسش:هدف تان در کل چی است؟

راحله: همانطور که در گفتارهای پسین ذکر کردم در یک کلام هدف مان عدالت اجتماعی و جامعه‌ای عاری از هرگونه تبعیض است.

پرسش:تا حال شمار زیادی اقدام به حرکات گوناگون کرده اند، چی فکر می‌کند، کار شما چقدر می‌تواند متفاوت باشد؟

راحله: پیدایش گروه‌ها و احزاب مختلف سیاسی و مدنی نشانه آگاهی و ظرفیت توده‌های جامعه است، همواره حضور همچین حرکات نشان دهنده پویایی جامعه بوده و نیک است، طبیعتا اهداف و ساختار حرکات مختلف از یکدیگر متفاوت بوده و هست. به عقیده بنده شاخصه‌ای که جنبش گذار را از دیگر حرکات متمایز می‌سازد، همگانی بودن و همه جانبه بودن این جنبش است. جنبش گذار به مثابه یک حرکت مقاومت مربوط و منوط به قوم و تبار خاص یا هدف خاص فردی نیست و همین همه جانبه بودن وجه متمایز این حرکت خواهد بود.

پرسش:می‌خواهید مختص به کابل بمانید یا برای جلب و کار بیشتر به ولایات دیگر هم بروید؟

راحله: ما خواستار تغییر در تمامی جامعه هستیم و این حرکت به پشتوانه همه اقشار و اتباع کشور نیازمند است لذا برای پیشبرد هر چه بهتر امور و دستیابی به اهداف مان سعی در اعلام موجودیت جنبش در دیگر نقاط بالاخص ولایات کلیدی و بزرگ نظیر هرات، مزار شریف، بامیان، قندهار و … داریم. مسرانه عرض می‌کنم تا در آینده‌ای نزدیک جنبش گذار در ولایات دیگر نیز اعلام موجودیت خواهد نمود.

به امید روزی که شاهد عدالت و برابری در سرزمین مان باشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا