تلویزیون ‘زن’، تلاشی برای بلند کردن صدای زنان افغانستان
منبع: بی بی سی
میخواهند با ایجاد تلویزیون “زن” صدای رساتری از زنان افغانستان باشند. “زن” اولین تلویزیون مخصوص زنان در افغانستان امروز (یکشنبه ۲۱ مه/۳۱ ثور) نشراتش را به گونه آزمایشی آغاز میکند. تقریبا تمام برنامههای این تلویزیون در محور موضوعات زنان میچرخد.
این تلویزیون برنامههای مختلف فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی دارد؛ برنامههایی که ابعاد زنانه آن برجستهتر خواهد بود.
مهرآذر حمید پادگان، گرداننده برنامههای سیاسی، در این تلویزیون میگوید: “بحثهای رسانهها بیشتر مردانه است اما ما تغییرش میدهیم و زنانهاش میسازیم تا ببینیم زنان چه تحلیلی از سیاست روز دارند و زنان چه برداشتی از سیاست روز دارند.”
این تلویزیون با ۷۰ کارمند که ۴۸ نفر آنها زن هستند، یک تلویزیون خصوصی است. مسئولان آن میگویند حمایت معنوی افراد مطرحی از جمله بانوی اول کشور را با خود دارد.
مردان مسئولیت بخشهای تخنیکی این تلویزیون را بر عهده دارند
چهرههای روی پرده همه زنان هستند اما در پشت صحنه و مدیریت تلویزیون مانند دیگر رسانههای افغانستان نقش مردان بسیار پررنگتر است.
خاطره احمدی، یکی از تهیهکنندگان در این تلویزیون، میگوید: “ما در تلاش این هستیم که بعضی خانمها را در بخش فیلمبرداری و اتاق فرمان استخدام کنیم اما تا حال کسی مراجعه نکرده است. یک فیلمبردار خانم هم داریم. اگر بار بعد بیایید شاید همهشان خانمها باشند.”
بسیاریها فکر میکنند این تلویزیون در مسیر سختی پا گذاشته اما مسئولان آن میگویند با وجود مشکلات هم به راه خود ادامه میدهند.
مهرآذر گردانند برنامههای سیاسی این تلویزیون میگوید بحثها در تلویزیونهای دیگر همه مردانه است
غلامجان میرگن، مدیر مسئول تلویزیون زن، به بیبیسی گفت: “ما برای بلند بردن سطح آگاهی زنان و برای تامین حق زنان افغانستان کار میکنیم. یقینا به لحاظ جامعه سنتی شاید ما در این راه با چالشهایی مواجه شویم اما به راه خود ادامه میدهیم.”
“زن” اولین رسانه مختص به زنان در افغانستان نیست. پیش از این هم رادیوهایی مختص به زنان ساخته شده اما فشار مالی همواره کمر گردانندگان آنها را خم کرده و روی کمیت و کیفیت برنامههایشان تاثیر منفی گذاشته است. تلویزیون “زن” امیدوار است تا با کسب درآمد از طریق اعلانات و با جلب نظر تمویلکنندگان مالی راهش را هموارتر کند.
تحقیقات نشان میدهد که فعالیت زنان در رسانههای افغانستان نسبت به گذشته کاهش یافته است
دو سال قبل تحقیقات یک نهاد فعال حقوق زنان در افغانستان نشان میداد که فعالیت زنان در رسانههای این کشور کاهش یافته است.
میزان بالای خشونت و تبعیض علیه زنان خبرنگار همواره یکی از چالشهای اصلی این زنان است. به گفته مسئولان این تحقیق عامل اصلی این خشونت در گام نخست مسئولان دولتی به ویژه نیروهای امنیتی و در درجه دوم مردم عادی هستند.
آقای میرگن میگوید آنها در جامعه سنتی افغانستان با مشکلاتی رو به رو خواهند شد اما به راهشان ادامه خواهند داد
از دیگر یافتههای این گزارش، تبعیض شرایط کاری در مورد زنان خبرنگار بود که معاش/حقوق کمی دریافت میکنند و معاشی بابت اضافه کاری نمیگیرند.
دسترسی به اطلاعات مشکل دیگر زنان خبرنگار است و نویسندگان گزارش گفته بودند که شمار زیادی از مردم و مسئولان دولتی از دادن اطلاعات به خبرنگاران زن خودداری میکنند.
اقا خیلی وبسایتتون عالیه
سلام.ممنون .خیلی خوب بود.از
دست اندرکاران وبسایت به این خوبی
سپاسگزارم