بهبودزاده؛ برای بهبود وضعیت زنان فعالیت می‌کند

ترتیب: فرشته کریمی

دغدغه وی کار آفرینی برای بانوان و دخترخانم­‌های جوانی است که تشنۀ رسیدن به موفقیت هستند، می‌گوید تنها موضوعی که می‌تواند بی نهایت من را خوشحال سازد کمک به بانوان می‌باشد، او رمز موفقیت را پیروی از احکام دین مبین اسلام می‌داند و باور خاصی به توانای‌­های بانوان هرات دارد.

پرسش: درود بر شما، در گام نخست معروفی داشته باشید از خود؟

 پاسخ: حاجیه سوسن بهبودزاده هستم در سال 1353 دریک خانواده متدین وفرهنگی متولد شدم به خاطر وظیفه والدین راهی دیار کابل زمین شدم تعلیمات ابتدایی را در لیسه سلطان راضیه کابل وتعلیمات متوسط را درمتوسطه شیرپور وتعلیمات ثانوی را درلیسه زرغونه کابل  وآخرین صنف را درلیسه گوهرشاد هرات به اتمام رسانیدم.

پرسش: از چه مدتی فعالیت‌های مدنی و اجتماعی را شروع  نموده اید ؟

 پاسخ: به خاطر مشکلات، بعد ازختم مکتب به تحصیلاتم ادامه داده نتوانستم ولی  فعالیت‌های مدنی آموزشی را شروع کردم؛ بیشتر از 50 نفر دانش‌آموز را دردوره‌های مختلف تحت آموزش سواد آموزی ابتدایی و خیاطی در دوره سیاه طالبان قرار دادم. بعد از ختم این دوره تحصیلاتم را در رشته ادبیات انگلیسی دانشگاه تعلیم وتربیه شروع کردم وهمزمان شامل مسلک مقدس معلمی شدم .

پس از ختم تحصیلات شامل پروژه دفتر «سی اچ ای» شده فعالیت‌هایم را به عنوان تیم لیدر در هفده مکتب داخل شهر آغاز کردم که بهترین دوره حیات کاری‌ام نیز محسوب می‌گردد. چهار سال دراین پروژه آموختم وآموختاندم تا ختم این دوره، سپس درموسسه «آر. دبلیو. او. ای»  به عنوان معاون وترینر دربخش جندر وآموزش کاریابی، استخدام شدم. نظر به علاقه بعد از سپری کردن دوسال دراین موسسه در پروسه رقابت آزاد ثبت نام و دربست چهارم  به صفت مدیرعمومی تفتیش و بازرسی ریاست معارف هرات امتحان داده و بعدا شامل وظیفه گردیدم. تقریبا چهار سال را دراین وظیفه مقدس وگذشت از فراز وفرودهای زیادی درنماینده‌گی از تفتیش معارف هرات، کمیته جندر معارف، کمیته ارتقای ظرفیت معارف و کمیسیون برگزاری محافل و گردهمایی‌های این ریاست سپری کردم. بعدا نسبت به علاقه‌ایکه به فعالیت‌های مدنی داشتم از وظیفه استعفا وبعد از بدست آوردن جواز انجمن اجتماعی مادر منحیث مسول این نهاد شروع به فعالیت کردم که تا حالا جریان دارد .

پرسش: در این مدت چه دستاوردهای داشتید؟

پاسخ: « ازخویشتن هرکه گفت دراشتباه بوده است» این موضوع را باید بگذارم اطرافیانم پاسخ بگویند ولی درهرمرحله کاری و درهرنقشی که برایم سپرده شده است با نهایت تعهد و رسالت قدم گذاشتم و تا پایان بدون هیچ خسته‌گی ادامه دادم بیشترین تلاش من تامین منافع عامه و خدمت به کسانی بوده است که از یک جهت متضرر گردیده و یا از فرصت‌ها کاملا عقب مانده اند که یکی از نمونه‌های بارز آن حمایت جوانان (پسر و دختر) در بست‌های دولتی وموسسات بوده است.

پرسش: منحیث یک بانوی موفق یک خاطره تلخ ویک خاطره شیرین خویش را تعریف نمایید!

پاسخ:هنوز به جایگاهی که بتوان موفق گفت قرار نگرفته‌ام ولی ارزش‌های بدست آمده زندگی من همه خاطرات خوش و آنچه تلاش کردم و نتوانستم به آن دست یابم وفرصتی را به سایرین جهت منافع ومعضل شان باز کنم خاطره تلخ بوده است.

خاطرات شیرین من همیشه زمانی رخ می‌دهد که توانسته باشم به یکی کاری انجام دهم. زمانیکه یک جوان به دفترم می‌آید با بسته‌ای شیرینی از اولین معاشی که من برایش کمک کرده بودم، جز خاطراتیست که هرگز نمی‌توانم فراموش کنم.

وخاطره تلخ من این است که خواستم جوانی را حمایت کنم ولی درمقابل کسی بجایش قرار گرفت که نیمی از ظرفیت این جوان را ندارد وهیچ رسالتی درقبال انجام وظیفه هم ندارد.

پرسش: به نظر شما چرا نقش زنان درجامعه ما کم رنگ است و این موضوع ناشی از چه مسایلی است ؟

پاسخ: نقش زنان در جامعه امروزی از لحاظ اشتراک درپروسه‌های اداری وحکومت داری خوب است ولی درپروسه صلح کاملا ناکام بوده است و با وجود جدیت جامعه جهانی و وعده‌های حکومت نقشی رو به عقب را می‌پیمایند که ناشی از ایدیولوژی‌های مرد سالارانه، جامعه بسته و نبود امکانات حمایت زنان در موضوعات ذکر شده است. از سوی دیگرجامعه سنتی و عقب مانده و ذهنیت‌های نامطلوب در ارتباط به کار و فعالیت زنان همه سبب کم رنگ شدن حضور زنان در جامعه گردیده است…

پرسش: الگوی تان در زندگی تان کیست ؟

پاسخ : بهترین و برازنده ترین الگوی زنان مسلمان زنان پیشتاز دین اسلام و آنانی بوده اند که بهترین زندگی را در جهت رفاه اجتماعی با برخوردهای اسلامی داشته اند و بعدا خاصتا بهترین الگوی زنده گی من مادرم بوده اند که بهترین شاعر، شیوا ترین نویسنده و رسالتمند ترین خدمتگار اجتماع درمقاطع مختلف اجتماعی، اقتصادی، تعلیمی و تربیتی بوده اند.

پرسش: درمورد ویژه گی‌های تان بگویید درکدام کارها مهارت خاصی دارید ؟

پاسخ: از افهام و تفهیم نسبتا خوبی برخوردارم، قوه کاریزماتیک فطری در وجودم باعث یکی از ویژه‌گی‌های دیگر شده است وعمدتا گذراندن وقت من دربین مردم اجتماع نیز یکی از برجسته‌گی های‌ است که زنان درشرایط کنونی کمتر از آن بهره می‌گیرند.

پرسش: یک بانوی کامل از نظر شما چه ویژه گی‌ها را باید داشته باشد؟

پاسخ:  به باور من یک بانوی خوب باید این شاخصه‌ها را داشته باشد؛ تحصیلکرده، با شخصیت، باظرفیت، متواضع، اندیشمند، مسلمان، عزتمند، با اراده، مصمم، با انگیزه، پیروزی خواه ، صلح‌جو، مبارز، باوقار…

پرسش: در پایان گفتنی خاصی اگر به مخاطبان خبرگزاری بانوان افغانستان داشته باشید.

پاسخ: برای مخاطبان خواهان ایجاد انگیزه‌های صلح پرورانه و انسان دوستانه و همچنان از آن‌ها می‌خواهم که درهرسطحی که قرار دارند از زنان رسالتمند ومتعهد درجهت رشد بیشتر ظرفیت‌های شان و زمینه کاری مساعد برای زنان حمایت نمایند. از کلمات منفوری بنام مذهب ستیزی، قوم گرایی ، مرد سالاری خود داری کنند.

 تشکر از محضر  همه عزیزان و سپاس از تیم زحمتکش و فهیم خبرگزاری بانوان افغانستان.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا