بانوان هرات و علاقهمندی شان به مکانهای تفریحی
گزارشگر: فرشته کریمی
شماری از بانوان هرات رفتن به پارک و مکانهای تفریجی را جز نیازهای اولیه عنوان نموده و از افزایش علاقهمندی بانوان این شهر جهت رفتن به مکانهای تفریحی در فصل گرما سخن میزنند.
پارک رفتن فرهنگی است که بذر آن در جامعه ما تازه کشت شده است و تا این بذر تبدیل شود به یک درخت بارور، مستلزم زمان طولانی میباشد.
با این وجود شماری از بانوانی که همراه با اعضای خانواده شان از طرف شب به پارک ترقی آمده بودند از نو پا بودند فرهنگ پارک رفتن خانمها میگویند.
رویینا حیدری به خبرنگار خبرگزاری بانوان افغانستان گفت:” این نخستین باری است که من همراه با اعضای خانواده خود به پارک ترقی آمدهام، فرهنگ پارک رفتن خانمها در هرات نو پا است و علاقهمندی بانوان جهت رفتن به مکانهای تفریحی اخیرا افزایش یافته است.”
با این حال عدهای دیگر از بانوان هرات از نگاههای زننده شماری از مردانی سخن میزنند که باعث شده بانوان جرات نکنند به پارک و مکانهای تفریحی بروند.
یلدا قربانی گفت:” در مکانهای تفریحی هرات برخی از آقایان فرهنگ پارک رفتن را نمیدانند و با نگاههای معنی دار و زننده شان نسبت به زنان، باعث کم شدن علاقه بانوان هرات به مکانهای تفریحی شده اند.”
با این وجود مسئولان تفریحگاهها در هرات از علاقهمندی و حضور پر رنگ بانوان در مکانهای تفریحی خبر میدهند.
از سوی دیگر آگاهان امور اجتماعی به این باور اند که باورها و طرز تفکر سنتی باعث گردیده تا حضور بانوان در مکانهای تفریحی کمرنگ شود.
ذبیح الله بادغیسی آگاه مسایل اجتماعی گفت:” در بیشتر کشورهای دنیا زنان بدون هیچ قید و بندی به مکانهای تفریحی میروند اما در کشور ما مخصوصا در ولایت هرات باورهای سنتی باعث گردیده تا بانوان این شهر جرات نکنند آزادانه به پارکها و مکانهای تفریحی بروند.”
پس از حکومت طالبان چندین پارک تفریحی از جمله تخت سفر، باغ ملت، باغ زنانه، پارک ترقی، باغ شمیره و پارک تفریحی شیدایی مجددا توسط حکومت محلی احیا و بازسازی شده اند.
در حال حاضر در هرات دو مکان تفریخی مخصوص خانمها وجود دارد، یکی باغ شمیره که در ضلع شمالی ولایت هرات واقع گردیده و دیگری باغ زنانه که در حومه آرامگاه گوهرشاد بیگم موقعیت دارد که مدتی میشود ورود بانوان به این پارک نیز ممنوع شده است.