از قتل تا به آتش کشیدن دو زن در غور

گزارشگر: مرضیه حسینی

قتل، حلقه آویز، سوختاندن، بد دادن دختران و ازدواج‌های اجباری و زیر سن همواره یکی از مشکلات اساسی فرا روی زنان غور دانسته شده است.

در حالی از خشونت‌ علیه زنان سخن به میان می‌آید که در یک ماه اخیر چهار پرونده قتل در این ولایت به ثبت رسیده است که سوختاندن دو زن را می‌توان به عنوان حادترین نوع آن نام گرفت.

شماری از فعالان مدنی و مسوولان حقوق بشری این ولایت از کارکرد پولیس انتقاد کرده و می‌گویند تا به حال عاملان این چهار قضیه حاد بازداشت نشده اند.

آنان بر این باوراند که عدم بازداشت عاملان خشونت سبب شده تا قضایای فجیح‌تری علیه زنان در این ولایت اتفاق بیافتد.

حسن حکیمی یکتن از فعالان مدنی در این ولایت می‌گوید: ” در ولایتی که سلاح داشتن جرم نه، بلکه امتیاز و افتخار به حساب آید وحاکمیت قانون و تطبیق قانون هیچ معنایی نداشته باشد، نباید انتظار داشت که قانون به شکل درست آن اجرا ‌شود.”

آقای حکیمی پولیس را به بی کفایتی متهم کرده و به خبرگزاری بانوان افغانستان گفت: ” در مرکز شهر بالای افراد فیر می‌شود و پولیس کاری کرده نمی‌تواند باز دستگیری بازداشت عاملان خشونت علیه زنان به جای خود!. “

او افزود: “چندی پیش دو خانم سوختانده شده و پولیس وعده داده که عاملان آن بازداشت خواهد شد اما هیچ یک تا کنون دستگیر نشده اند. “

مسوولان حقوق بشر این ولایت نیز با بیان اینکه چندی پیش دو خانم به شکل بی‌رحمانه‌ایی به قتل رسیده‌اند می‌گویند تا به حال پرونده‌های این دو بانو از سوی پولیس پیگیری نشده است.

فریده ناصری مسوول بخش زنان حقوق بشر این ولایت، می‌گوید:”چهار پرونده خشونت از نوع حاد آن به ثبت رسیده که بدترین آن سوختاندن دو خانم( مادر و دختر) در ولسوالی دولینه بوده است،  این دو زن در ابتدا به قتل می‌رسند و بعد به شکل بی رحمانه به آتش کشیده می‌شوند.”

او همچنان ادامه داد: ” تا به حال چندین بار به پولیس مراجعه شده که در نهایت جواب پولیس برای ما این بوده که آن مناطق تحت تسلط دولت نیست و دولت هیچ کاری کرده نمی‌تواند. “

از سویی نیز مسوولان ریاست امور زنان این ولایت از ثبت شدن بیش از چهل مورد خشونت از نوع حاد آن خبر می‌دهد.

معصومه انوری رییس امور زنان این ولایت به خبرگزاری بانوان افغانستان چنین می‌گوید: “در سال گذشته۱۱۸ پرونده خشونت علیه زنان در ریاست امور زنان ولایت غور به ثبت رسیده است که از این میان ۴۱  مورد  بسیار حاد بوده‌اند.”

خانم انوری افزود:” از میان این نوع چهار پرونده یک قضیه مربوط به قتل دو زنی است که ابتدا به قتل می‌رسند وبعد جسدهای شان سوختانده می‌شود.”

بنا به گفته‌های وی عاملان این قضایا تا کنون دستگیر نشده اند.

این درحالیست که فرماندهی پولیس این ولایت یکی از دلایل بازداشت نشدن عاملان خشونت علیه زنان را ناامنی و حضور طالبان در برخی نقاط این ولایت عنوان کرده و می‌گوید پرونده‌ها تحت بررسی اند.

غلام مصطفی محسنی فرماندهی پولیس غور می‌گوید: “تیم‌های ما جهت بررسی به محل واقعات روان شده و در حال بررسی‌اند اما باید گفت دو خانمی که در ولسوالی دولینه به قتل رسیدند عامل آن طالب بوده و آن ساحه هم تحت تسلط گروه طالبان است.”

بنا به گفته‎های وی حضور طالبان در آن مناطق باعث شده تا عاملان خشونت بازداشت نشوند. او از سوختاندن این زنان نیز چنین می‌گوید: ” به قتل رسیدن این زنان صحیح اما سوزاندن شان را رد می‌کنم. “

بنا به گفته‌های وی بازداشت شدن این افراد در آینده‌های نزدیک امکان پذیر نبوده و امکان این می‌رود که با برنامه‌های عملیاتی، عاملان خشونت بازداشت شوند.

این در حالیست که فعالان مدنی و مسوولان حقوق بشری صحبت‌های فرمانده پولیس این ولایت را  در رابطه به سوختانده شدن این بانوان  کذب خوانده می‌گویند در زودترین فرصت تصویرهایی از این فاجعه را از طریق شبکه‌های اجتماعی به نشر خواهند سپرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا