نبود کار، دغدغه دانشجویان دانشکده شرعیات

گزارشگر: فرشته کریمی

شماری از دانشجویان و دانش آموخته‌گان دانشکد‌ه‌ی شرعیات دانشگاه هرات از نبود زمینه کاری شاکی بوده و از دولت می‌خواهند زمینه کار را برای شان فراهم سازد.

این دانشجویان که هنوز مصروف فراگیری دوره تحصیلی شان هستند دغدغه کار در آینده را یکی از مشغله‌های فکری روزمره شان عنوان می‌کنند.

رحیمه حسینی که در حال حاضر دانشجوی دانشکده‌‌ی شرعیات است به خبرگزاری بانوان افغانستان گفت:”زمانیکه دانشجویان فارغ می‌شوند باید پارتی و پول داشته باشند تا به کار استخدام شوند، و بیشتر دانش آموخته‌گان دختر از دانشکده شرعیات در حال حاضر به دلیل محدود بودن فضای کار خلاف رشته کارمی‌کنند.”

از سویی هم عده از دانشجویان به این باور اند که تلاش و پشتکار افراد جهت بدست آوردن کار بسیار مهم است و داشتن پول و واسطه همیشه ملاک نیست.

سلیمه سادات دانشجوی دانشکده‌ی شرعیات بیان داشت:” اگر دانش آموخته‌گان به حد کافی توانایی داشته باشند زمینه کاری برای شان مهیا می‌شود و همیشه نمی‌توان بحث پرداخت پول را عنوان کرد.”

دانش آموخته‌گان دانشکده شرعیات بعد از فراغت به عنوان وکیل مدافع در دادستانی و استاد مضامین دینی در دانشگاه‌ها و مکاتب می‌توانند ایفای وظیفه نمایند.

در همین حال استادان دانشگاه هرات جنگ و نابسامانی‌های اداری در افغانستان را عامل بیکاری شماری زیادی از دانش آموخته‎گان دختر و پسر عنوان می‌کنند.

عبدالرحمن سلیم استاد دانشکده‌ی شرعیات دانشگاه هرات گفت:” با توجه به شرایط فعلی کشور زمینه کاری نسبت به آقایان برای خانم‌ها مساعدتر می‌باشد و دخترخانم‌هایی که از رشته شرعیات فارغ گردیده اند می‌توانند در دادستانی و بخش معارف مصروف کار شوند.”

با این حال مسئولان ریاست کار و امور اجتماعی از استخدام دانش آموخته‌گانی که طی سال‌های پسین دانشگاه را به اتمام رساندند در پست‌های مختلف دولتی و خصوصی خبر می‌دهند.

زبیر رؤوف مدیر منابع بشری ریاست کار و امور اجتماعی گفت، زمینه کار برای همه دانش‌ آموخته‌گان شرعیت مساعد است ولی بیشتر خانم‌ها راضی به کار کردن نیستند.

آقای رؤوف اظهار داشت:” دانش آموخته گان دختر رشته شرعیات به دلیل محدودیت‌هایی که خانواده‌های شان وضع می‌کنند، تمایل دارند به عنوان معلم در مکاتب دخترانه هرات کار کنند.”

وی افزود حدود 80 درصد از زنان برای دریافت کار به ریاست معارف رجوع می‌کنند.

این درحالیست که مسوولان دادستانی هرات از استخدام دانش آموخته گان شرعیات سخن می‌زند.

نعمت‌الله غزنوی مسئوول مطبوعاتی دادستانی هرات گفت:” سال گذشته هشت تن ازدانش آموخته گان دانشکده‌ی شرعیات در بخش اداری دادستانی هرات استخدام گردیدند و افرادی که دوره ستاژ را در کابل سپری نموده باشند بعد از سپری نمودن امتحان رقابتی در مرکز می‌توانند وارد محکمه شوند و به عنوان وکیل مدافع فعالیت کنند.”

پیدا نمودن کار همواره یکی از دغدغه‌های دانشجویان و دانش آموخته‌گان کشور عنوان شده است و در حال حاضر بسیاری از خانم‌های دانش آموخته به دلیل نبود کار خلاف رشته کار می‌کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا