اولین حراجی تابلوهای نقاشی در هرات
گزارشگر: مرضیه حسینی
برای نخستین بار آثار نقاشی آبرنگ در هرات حراج شد. فاطمه ارتنوس که برای نخستین بار آثار هنریاش را به حراج گذاشت، هدف از این کارش را نهادینه سازی فرهنگ حراجی و پشتوانه اقتصادی هنرمندان دانست.
وی به در این مورد چنین گفت:” هدفم از این کار این است تا حداقل تحت نام حراجی آثار هنری بانوان به فروش برسد.”
بنا به گفتههای وی علاقه مندی افراد خرید آثار نه بلکه صرف در جهت تعریف و تمجید بوده و فروش کارهای هنری، هنرمندان در هرات رونق چندانی ندارد.
از سویی هم شماری ازاشتراک کنندهگان، این برنامه را در هرات بی پیشینه عنوان کرده و میگویند این برنامه میتواند شرایط را از نظر اقتصادی برای هنرمندان به ویژه بانوان هنرمند مهیا سازد.
خدیجه حمیدی میگوید: ” این کارها بالای فرهنگ و افکار جامعه تاثیر گذار بوده و میتواند این فرهنگ را میان هنرمندان به ویژه بانوان هنرمند رایج کند. “
بنا به گفتههای وی امید است که از این پس حراجی آثار هنری هنرمندان جایگاه خود را در جامعه افغانستان به ویژه هرات باز کند.
در همین حال مسوولان دانشکده هنرهای زیبا، از عدم حمایت دولت و افراد جامعه گفته و بیان داشت عدم حمایت سبب شده تا شرایط کار و ادامه کار برای هنرمندان دشوار شود.
محمد توفیق رحمانی رییس دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه هرات، میگوید: ” شمار بالایی از هنرمندان در محیط دانشکدهی ما تربیه میشوند که متاسفانه هیچ حمایتی صورت نمیگیرد. آثار هنرمندان از سوی بازرگانان کمتر مورد توجه قرار میگیرد و مردم هم توانایی خرید این آثار را ندارند که همین موضوع سبب شده تا کار و ادامه کار برای این قشر دشوار شود. “
بنا به گفتههای وی اگر این روند همچنان ادامه پیدا کند شاهد خدشه دار شدن تاریخ هنر خواهیم بود.
این در حالیست که هم اکنون 354 نفر از دختران و پسران در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه هرات و 160 نفر در انستیتیوت استاد کمال الدین بهزاد مشغول فراگیری رشتههای هنری اند و همه ساله شمار بالایی از این مرکز فارغ میشوند که تنها دغدغه شان نبود بازار فروش آثار هنری است.
لازم به ذکر است که نمایشگاه حراجی آنهم از سوی یک بانو برای اولین بار است در هرات برگزار میشود.
محل برگزاري نمايشگاه كجاست ؟
نمایشگاه یک روز بود
به سالن کنفرانس های اتاق های تجارت برگزار شد