اقدام زنان نارنجی پوش در صفایی شهر هرات

گزارشگر: مرضیه حسینی

شماری از بانوان فعال مدنی در یک حرکت نمادین در صفایی شهر هرات گام برداشته و اقدام به پاک کاری  خیابان این ولایت کردند.

 این بانوان با بیان این که نیمی از پیکر جامعه هستند این حرکت را وجیبه فردی‌شان دانسته و هدف شان را نهادینه شدن فرهنگ پاک نگهداشتن شهر عنوان می‌کنند.

مرضیه پناهی مسوول برگزاری این برنامه، به خبرگزاری بانوان افغانستان چنین می‌گوید:” شخصا خودم به عنوان یک بانو پاک کاری شهر را جزیی از وظیفه وجدانی‌ام می‌دانم. خواستم با این حرکت‌ اثبات کنیم که ما هم می‌تواینم دوشا دوش مردان در هر زمینه‌یی سهم فعالی داشته باشیم.”

او این حرکت را گامی بسوی فرهنگ و توسعه پاکسازی شهر گفته و بیان داشت :” از اینکه امروز توانسته‌ایم این حرکت را داشته باشیم، بسیار خوشحالم. از طرفی هم باید گفت که این روند در آینده نیز ادامه دارد.”

برخی از بانوان اشتراک کننده این اقدام را بهانه‌یی برای روز جهانی زمین پاکی عنوان کرده و تعداد زنان را در ریاست شهرداری این ولایت کم رنگ عنوان می‌کنند.

مرجان جاوید غوریانی فعال مدنی و یکتن از کارمندان ریاست شهرداری، می‌گوید: ” این حرکت بانوان بخاطر رشد فرهنگ اشتراک شان در ریاست شهرداری و به عنوان کسانی که می‌توانند هم گام با مردان در صفایی شهر سهم داشته باشند، قابل ستایش است.”

او افزود:” حضور زنان به ویژه در خصوص مدیریت تنظیف و سرسبزی ریاست شهرداری هرات بسیار کم رنگ است.”

بنا به گفته‌های وی تعداد اندکی از بانوان در قسمت مدیریت تنظیف شهرداری مقرر شدند که متاسفانه به دلیل فضای سنتی موجود در اجتماع در دیگر بخش‌های این ادراه فعالیت دارند.

سپیده ارباب زاده یکتن از دیگر فعالان مدنی در هرات، چنین می‌گوید: ” زنان دارای سلیقه و زیبایی خاصی هستند که اگر به بست‌های شهرداری مقرر شوند یقینا شاهد آراستگی و زیبایی شهر خواهیم بود. “

او همچنان ادامه داد:” خواست ما از حکومت مرکزی و حکومت محلی این است تا در بست‌های شهرداری حضور زنان را نیز به صورت فعال و مفید با خود داشته باشد. “

از سویی نیز مسوولان اداره شهرداری هرات با بیان اینکه تا کنون هیچ بانویی برای کار در این بخش مراجعه نکرده است می‌گویند سعی دارند تا تعدادی از بانوان را در این بخش جذب کنند.

غلام رسول عظیمی سرپرست آمریت فرهنگی شهرداری هرات می‌گوید:” ریاست شهرداری هرات تلاش دارد تا شماری از بانوان را در این اداره به ویژه در بخش مدیریت تنظیف مقرر سازند. “

بنا به گفته‌های وی به مرور زمان این فرهنگ نهادینه شده و زنان هم می‌توانند در این بخش فعالیت داشته باشند.

این در حالیست که در جریان این حرکت شماری از افراد جامعه به ویژه مردان با دیدی متفاوت به این بانوان می‌نگرستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا