شمار داوطلبان زن برای پیوستن به ارتش افغانستان دو برابر شده است

منبع : بی بی سی

مسئولان مکتب نظامی ملالی، یگانه مرکز آموزشی نظامی مخصوص زنان، می‌گویند شمار داوطلبان زن برای پیوستن به ارتش در مقایسه با گذشته دو برابر شده است.

کبری تنها فرمانده مکتب نظامی ملالی می‌گوید ۱۴۶ نفر از آخرین دوره آموزشی نظامی در این مکتب فارغ شده‌اند و بیش از ۳۰۰ زن دیگر در نوبت منتظر شمولیت هستند.

او می‌گوید امکانات برای آموزش در این مکتب محدود است، اگرنه شمار این داوطلبان حداقل به پنجصد نفر خواهد رسید.

زهرا مبارز، افسر در مکتب نظامی ملالی از ولایت غزنی به کابل آمده است. او اکنون با یگانه فرزندش در مجتمع این مکتب زندگی می‌کند.

زهرا می‌گوید پیوستن به ارتش کار آسانی نیست “در روستاها، در مسیر راه ها، وقتی غزنی می‌روم، اگر بفهمند دختر فلانی از فلان منطقه در اردو (ارتش) است، گردنش را می‌زنند. اول نمی‌روم اگر رفتم هم زیر چادری می‌روم.”

اما زهرا از امکانات موجود در مکتب نظامی ملالی راضی است و آنجا را مکان مناسبی برای زنان می‌داند.

محمد رادمنش از سخنگویان وزارت دفاع نیز می‌گوید موجودیت امکانات، امتیازات و تسهیلات فراهم شده برای زنان، عامل تشویق آنها برای پیوستن به ارتش شده است.

او از پرداخت ماهانه پنج هزار افغانی (حدود ۸۰ دلار) به دانش آموزان این مکتب، پنج هزار افغانی برای مصارف فرزندان آنها و فراهم سازی زمینه تحصیلات عالی رایگان به عنوان شماری از این امتیازات یاد کرد.

شاملین در مکتب نظامی ملالی برای شش ماه در این مرکز آموزش می‌بینند.

اما حضور زنان در صفوف نیروهای امنیتی افغانستان بدون مشکلات نیست. اخیرا یک نهاد مدافع حقوقی در مورد وضعیت زنان در صفوف امنیتی تحقیقی را انجام داده است.

سمیرا حمیدی از اعضای شبکه زنان افغان می‌گوید یافته‌های آنان در این تحقیق نشان می‌دهد که در نیروهای امنیتی افغان در مقابل زنان تبعیض وجود دارد و فرصت‌های زیادی به دلیل همین تبعیض از آنها گرفته می‌شود.

او همچنان از وجود انواع آزار و اذیت‌ها به عنوان چالش دیگر زنان در ارتش افغانستان یاد می‌کند.

اکنون ۱۶۰۰ زن در ارتش افغانستان حضور دارند؛ از جمله ۲ خلبان، ۴۰۰ بریدمل و ۵۵۰ افسر.

وزارت دفاع در نظر دارد این رقم را به ۲۰ هزار نفر برساند.

مکتب نظامی ملالی، یگانه مکتب اختصاصی نظامی برای زنان است اما در کنار آن در دو مرکز دیگر نظامی نیز ده‌ها تازه شمول زن برای پیوستن به ارتش افغانستان آموزش می‌بینند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا