زنان در بریتیش کلمبیای کانادا، دیگر مجبور به پوشیدن کفش پاشنه بلند نیستند
منبع: بی بی سی فارسی
یک استان در کانادا، قانونی که زنان شاغل را ملزم به پوشیدن کفش پاشنه بلند میکرد، لغو کرد.
دولت محلی بریتیش کلمبیا، در غرب کانادا، میگوید مجبور کردن زنان به پوشیدن کفش پاشنه بلند، تبعیض آمیز است و همچنین میتواند از نظر ایمنی در محیط کار خطرناک باشد.
مقامها همچنین گفتهاند کسانی که کفش پاشنه بلند پا میکنند، با خطر زخمی شدن به دلیل سر خوردن یا زمین خوردن مواجهند که میتواند به پاها و کمر آسیب بزند و برای همین کفشها باید متناسب با شرایط کار طراحی شوند.
این قانون بعد از آن لغو شد که یک سیاستمدار حزب سبزهای این استان، ماه پیش طرحی را به مجلس استانی آورد که لزوم پوشیدن کفش بر اساس جنسیت را منع میکرد.
طرح اندرو ویور، رهبر حزب سبزهای استان بریتیش کلمبیا، برای “جلوگیری از الزام کارمندان از طرف کارفرمایان برای تعیین نوع کفش بر اساس جنسیت یا هویت جنسی” طراحی شده بود.
این طرح، همه کسب و کارها از جمله فروشگاهها و دفتر شرکتهای بزرگ را در بر میگیرد. اما دولت محلی به جای اعمال این طرح، قانون کار در مورد پوشیدن کفش را تغییر داد.
کریستی کلارک، وزیر اول استان بریتیش کلمبیا، میگوید در بعضی از محیطهای کاری استان، زنان مجبور به پوشیدن کفش پاشنه بلند میشوند.
“دولت هم مانند بیشتر مردم استان اعتقاد دارد که این رویه اشتباه است و برای همین هم ما قانون را برای منع این الزامهای تبعیض آمیز و ناایمن تغییر دادیم.”
قانون جدید میگوید طراحی، ساخت و مواد به کار رفته در کفشهای کار باید متناسب با محیط کار باشد تا کارگر بتواند بدون خطر کار کند. همچنین کارگران نباید ملزم به پوشیدن پاپوشهایی خارج از این استاندارد شوند. این دستورالعمل جدید تا آخر ماه میلادی جاری اجرایی میشود.
پاشنههای بلند و اینکه آیا زنان لازم است این نوع کفشها را در محیط کار یا حتی جشنواره فیلم کن بپوشند، در سالهای اخیر تبدیل به مسئلهای بحث برانگیز در دنیای مد شده است.
در کانادا، بحث برسر پوشش زنان در محیط کار، بیشتر روی کارکنان رستورانها متمرکز شده است. منتقدان میگویند تعیین شکل لباس کار کارمندان زن، براساس تفکرات کلیشهای و جنسیتزده از پوشش زنان است.