کارورزان در جریان کار رسمی موفق‌تر اند

گزارشگر: زینب محسنی

بانوانی که دوره کاروزی را در جریان دانشگاه پشت سر می‎گذارند، در دوران کار رسمی خود می‌توانند موفق تر باشند.

دیانا فرزان یکی از دانش‌­آموخته‌گان رشته روابط عمومی خرسند از این است که توانسته مضامینی را که در دانشگاه بصورت تئوریک خوانده در جریان کارورزی به گونه عملی فرا گیرد.

او در مصاحبه با خبرگزاری بانوان افغانستان گفت: “من یک سمستر تحصیلی خود را کارورز بودم و سمستر دوم را به تهیه پایان‌نامه پرداختم. برای من کارورزی خیلی مفید بود اما فکر می‌کنم اگر عوض پایان‌نامه همان کارورزی باشد بهتر است چون عملا انسان کار می‌کند و همان چیزی را که یاد گرفته است وارد عمل می‌کند و می‌داند که چه چیزی را یاد گرفته و موثریت کار خود را می‌سنجد چون هر چند که تئوری بخوانیم تا وقتیکه وارد کار عملی نشویم نمی‌توانیم بفهمیم که ما چقدر یاد گرفته‌ایم.”

او همچنان در ادامه سخنانش افزود که در جریان کارورزی چیزهای بیشتری هم می‌توانند یاد بگیرنند و با حل مشکلات خود در این دوره در جریان کار رسمی کمتر به مشکل بر بخورند.

در همین حال عارفه صبوری یکی دیگر از دانشجویانی است که در آستانه اشتراک در دوره‌های کارورزی دانشگاه قرار دارد. او نیز دوره کارورزی را برای دانشجویان مفید دانسته و گفت: “کار ورزری از دیدگاه من برای دانشجویان خیلی مفید می‌تواند باشد چون سیستم دانشگاه افغانستان یک سیستم تئوریک است و با ورود کارورزی به این سیستم دانشجویان می‌توانند با اساسات عملی و همراه با آن تئوری‌هایی که خوانده اند می‌توانند آشنایی بیشتری پیدا کنند و آنرا به میدان عمل پیاده کنند که فکر می‌کنم این به میزان کار یابی و همچنان به میزان بالا رفتن سطح دانشجویان می‌تواند خیلی موثر تمام شود و می‌توانند در کار خود خیلی موفق باشد.”

بانوان در حالی از خرسندی خود برای اشتراک در دوره‌های کارورزی سخن می‌گویند که شماری توانسته اند بعد از اتمام این دوره‌ها در همان نهاد مربوطه به گونه رسمی به فعالیت بپردازند.

سهیلا صبری بانویی است که توانسته بعد از اتمام دوره کارورزی‌اش در همان نهاد به گونه رسمی استخدام شود.

او گفت بعد از این که توانسته به موفقیت دوره خود را به اتمام برساند و شایستگی‌اش در کار را برای مسوولان آن نهاد ثابت کند، پیشنهاد استخدام وی را پذیرفتند و او اکنون در همان نهاد مصروف کار است.

در دانشگاه هرات دانشکده‌های اندکی اند که دوره‌های کارورزی را برگزار می‌کنند. اداره عامه، ژورنالیزم، انجینیری و در برخی از دیپارتمنت‌های تعلیم و تربیه از جمله دانشکده‌هایی است که دوره‌های کارورزی را برای دانشجویان برگزار می‌کنند و این دوره‌ها باعث می‌شود تا کاروزان بتواند در عرصه کار عملا وارد شده و بعداز این که توانایی‌های خود را توانستند برای نهادها و سازمان‌ها به نمایش بگذارند می‌توانند نهادها را متقاعد کرده تا آن‌ها را استخدام کنند و در حوزه جذب آنان تلاش‌هایی را انجام دهند؛ سخنانی که بصیراحمد دانشیار آمر ارتباطات و آگهی عامه دانشگاه هرات و یکی از استادان دانشکده ژورنالیزم در جریان مصاحبه بیان کرد.

او همچنان افزود که از پنج سال به این سو روی دوره‌های کارورزی به گونه جدی کار صورت گرفته است و برخی از دانشکده‌ها در این عرصه پیش گام بوده اند که دست‌آوردها و نتایج بسیار مطلوبی هم داشته اند.

او گفت: “با آن که یک سری چالش‌هایی سر راه بانوان وجود داشته و باعث حضور کمرنگ بانوان شده است وهمچنان باور خانواده‌ها بنا به برخی دلایل نسبت به برخی از سازمان‌ها کم شده که این همیشه برای ما یک چالش بوده است اما با آن هم ما توانسته ایم آنان را متقاعد کنیم تا این که آنان نیز در اجتماع حضور داشته باشند و بتوانند بازدهی مطلوب­تری داشته و دست‌آوردهای بهتری داشته باشند.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا