برگزاری همایش “استراتژی ملی مقابله با افراطیت خشونت آمیز”
گزارشگر: مرضیه حسینی
همایشی تحت نام “روند تدوین استراتژی ملی مقابله با افراطیت خشونت آمیز” از سوی نهاد همکاری برای صلح و همبستگی در هرات برگزار شد.
مسوولان برگزاری این برنامه هدف از این همایش را ریشه کن کردن خشونت افراط آمیز و به حداقل رساندن کاهش گراف این پدیده در کشور عنوان میکنند.
کنشکا راسخ، نماینده نهاد همکاری برای صلح و همبستگی، میگوید:”هدف از نشست روند تدوین استراتژی ملی مقابله با افراطیت خشونت آمیز برگزار شده این است که چگونه میتوانیم گراف پدیده افراط گرایانه را که روز به روز در حال افزایش است، کاهش دهیم.”
او همچنان ادامه داد:” دولت افغانستان متعهد است تا در راستای کاهش این پدیده استراتژی مکملی را با در نظر گرفتن آرا و نظرات مردم کشور تهیه و ترتیب دهد.”
بنا به گفتههای آقای راسخ، گراف پدیده خشونت افراط آمیز در کشور روز به روز در حال افزایش است که یکجا شدن نظرات مردم جهت تهیه استراتژی و کاهش این پدیده، بسیار موثر است.
دراین نشست برخیها راهکارهایی را ارایه کرده و این همایش را اقدام نیکی دانسته و میگویند از سالیان دراز به این طرف در افغانستان افراطیت وجود داشته و روز به روز به نحوی در زمینههای مذهبی، قومی و… بیشتر میشود.
سوسن بهبود زاده یکتن از فعالان مدنی در هرات، میگوید:” برای اولین بار در هرات اقدام برگزاری این نشست تحت نام خشونت افراط آمیز با جمعی از فعالان مدنی، فرهنگیان و علمای دینی بسیار موثر است.”
او افزود:” دامنه پدیده افراطیت خشونت آمیز روز به روز در کشورمان بیشتر میشود و همین مسله هم سبب شده تا اختلافات بیش از حدی به وجود آمده و خشونت در اجتماع حتی در بین خانوادهها زیادتر شود.”
بنا به گفتههای وی این پدیده در کوتاه مدت نه بلکه در دراز مدت با دادن آگاهی بیشتر به مردم در این زمینه کاهش خواهد یافت.
به باور وی اگر حکومت اقدامات جدیتری در مورد کاهش این پدیده با آگاهی دادن رویکردهای این پدیده به مردم انجام دهد، خشونت افراط آمیز کمتر در کشور موج زده و روز به روز نیز گراف آن پایین خواهد آمد.
در همین حال برخی از شرکت کنندهگان در این نشست خواهان پیاده کردن راهکارها بوده و میگویند با ارایه راهکارها باید دست به کار شده تا روی کاغد نماند.
سهیلا حبیب زاده، میگوید:” خشونت افراط آمیز به یک معضل بسیار بزرگی در جامعه ما بدل شده که متاسفانه شاهد افزایش آن هستیم.”
او میگوید:” بهترین نکته در زمینه کاهش این پدیده این است که به روی راهکارهایی که گفته میشود زمینه عمل نیز وجود داشته باشد و اقدام به عملی شدن آن بگیرند.”
بنا به گفتههای وی هر کس به نوبه خود در هر زمینه که نقش دارد جهت کاهش این پدیده نیز سهیم میباشد و دولت به عنوان عنصر اصلی در کاهش این پدیده نقش دارد.
به باور وی زنان به عنوان نیمی از پیکر جامعه، اساس و بنیانگذار خانواده در اساس و کاهش منع خشونت در بین خانواده و اجتماع نیز سهم ارزندهیی دارند.
لازم به ذکر است که در مدت زمان برگزاری این برنامه از تعریف و آشنایی با موضوع خشونت افراط آمیز، عوامل، زمینه و چه گروههایی سبب بروز این پدیده شده و چگونه میتوان این پدیده را کاهش داد، بحث شده است.