زنان برای مبارزه با مواد مخدر بسیج می‌شوند

گزارشگر: مرضیه حسینی

به منظور گرامی داشت از روز همبستگی زنان(هشت مارچ) در هرات، برنامه‌ای تحت نام” نقش و مشارکت زنان در مبارزه با مواد مخدر” برگزار شد.

مسوولان ریاست امور زنان در ولایت هرات هدف از برگزاری این برنامه را بسیج شدن زنان برای کاهش و محو پدیده اعتیاد به مواد مخدر عنوان می‌کنند.

محبوبه جمشیدی رییس امور زنان این ولایت، می‌گوید:” این برنامه به سلسله برنامه­‌های هشتم مارچ و به هدف بسیج شدن زنان جهت مبارزه  با مواد مخدر با همکاری ریاست مبارزه با مواد مخدر برگزار شده است.”

او در ادامه گفت:” در این برنامه بانوانی از نهادهای مختلف در سطح شهر و ولسوالی‌ها شرکت کرده‌اند تا آغاز گر این مبارزه از خود و خانواده‌ی شان باشد.”

بنا به گفته‌های خانم جمشیدی اداره امور زنان این ولایت، برنامه‌هایی را جهت آگاهی‌دهی بیشتر خانواده‌ها و درمان معتادان به ویژه زنان معتاد را به همکاری نهادهای دولتی و غیردولتی در سطح شهر و ولسوالی‌ها روی دست گرفته اند.

از سویی نیز مسوولان ریاست مبارزه با مواد مخدر از وجود 600 هزار معتاد در هرات که 13 درصد شان را زنان تشکیل می‌دهد خبر می‌دهند.

غلام جیلانی دقیق رییس مبارزه با مواد مخدر، می‌گوید:” از  1,4 میلیون معتاد در کشور نزدیک به 600 هزار نفرشان مربوط ولایت هرات است که 13 درصد زنان و 7 درصد کودکان اند.”

اواضافه کرد :” از آن جایی که 13 درصد از معتادان این ولایت را زنان تشکیل می‌دهد بنابراین در کاهش و محو این پدیده نیز خود زنان سهم ارزنده‌یی دارند.”

او از وجود 13 درصد زنان معتاد در این ولایت ابراز نگرانی کرد و گفت:” زنان به عنوان مادر، همسر و خواهر می‌توانند افراد آسیب پذیر این پدیده را که  پدر، همسر و برادرشان  است، را حمایت کرده و برای جلو گیری از این پدیده شوم مبارزه کنند.”

به باور وی ولسوالی‌های سرحدی مانند غوریان، کهسان، شیندند، گلران و ادرسکن هرات متاثر از مواد مخدر است که تا به حال سروی و بررسی دقیق جهت آمار آن صورت نگرفته و نیازمند زمان و بودجه مالی بالایی است که در توان ریاست مبارزه با مواد مخدر نمی‌باشد.

از سویی هم مسوولان این اداره از اعمار یک مرکز درمانی برای زنان معتاد در ولایت هرات و یک مرکز هزار بستری در آینده‌های نزدیک در کشور خبر می‌دهند.

در همین حال شماری از زنانی که دراین برنامه شرکت کرده اند با دادن تعهد در جهت مبارزه با پدیده اعتیاد می‌گویند که توانایی لازم را داشته و می‌توانند در کاهش و محو این پدیده سهم ارزنده‌یی داشته باشند.

لینا شفق یک تن از فعالان حقوق زن در این ولایت، می‌گوید:” زنان به عنوان نیمی از پیکر جامعه می‌توانند در همه امور به ویژه در امر کاهش پدیده مواد مخدر سهیم باشند.”

او در ادامه گفت:” زنان باید همواره بکوشند تا در اقتصاد خانه سهیم بوده و افراد خانواده را حمایت کنند که قدم نخست در  مبارزه با مواد مخدر  است.”

به باور خانم شفق نبود کار و فقر سبب شده تا شمار بالایی از افراد به مواد مخدر روی آورند.

وی افزود:” زنان با مهربانی و صداقتی که دارند باید پسران، همسران و پدرشان را حمایت کنند و از خود دور نسازند چرا که یکی از علت‌هایی که سبب می‌شود فرد به مواد مخدر روی بیاورد طرد شدن از سوی اعضای خانواده است.”

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا