علاقمندی دختران به تحصیل در گرایش ژورنالیزم سیاسی
گزارشگر: زینب محسنی
در روزهای نخست دانشگاه صنفهای چهارم دانشکده ژورنالیزم به دو گرایش سیاسی و اقتصادی تقسیم بندی میشوند که هر دانشجو نظر به خواست و علاقه خود یکی از این دو گرایش را برگزیده و در همان بخش درس میخواند.
با تقسیم بندی صنفها دیده میشود که دختران علاقهی بیشتری به گرایش سیاسی نشان میدهند و هر کدام از آنها دلایل گوناگونی برای این انتخاب شان ارایه میکنند.
سحر حیدری یکتن از دانشجویانی است که میگوید گرایش اقتصادی را زیاد دوست دارد اما چون در قسمت ریاضیات و حل معادله ضعیف است نمیتواند این رشته را انتخاب کند .
او میگوید: “ترس از این دارم که اگر این گرایش انتخاب کنم نتوانم به درستی پیش ببرم.”
و اما فرحناز غنیزاده از دانشجویانی است که از بخش گرایش سیاسی دانشکده ژورنالیزم فارغ شده است.
او دلیل انتخاب این گرایش را علاقه شخصی عنوان کرده و گفت: “فکر میکنم در این بخش میتوانم موفقتر باشم و اینکه در این بخش زمینه کاری برای بانوان نیز بیشتر است. “
اما شماری از استادان دانشکده ژورنالیزم بر این باور اند که دانشجویان اگر علاقه داشته باشند خواندن گرایش اقتصادی به مراتب میتواند بهتر از گرایش سیاسی باشد زیرا زمینه کاری برای گزارشگران اقتصادی بیشتر از سیاسی فراهم است.
فیصل کریمی یکی از استادان دانشکده خبرنگاری دانشگاه هرات میگوید، چون افغانستان از نظر اقتصادی رو به پیشرفت است و کمبود گزارشگر اقتصادی در رسانهها به شدت احساس میشود به این لحاظ آنها در پی تقویت گرایش اقتصادی در این دانشکده هستند.
در همین حال عبدالوهاب صدیقی یکی دیگر از استادان این دانشکده میگوید، رسانهها بیشتر به خبرنگار اقتصادی نیازمند اند تا خبرنگار سیاسی زیرا جامعه از نظر کاری از خبرنگاران سیاسی اشباع شده است و اکنون یک رسانه بیشتر ترجیح میدهد یک خبرنگار اقتصادی را استخدام کند زیرا امروزه بیشتر رسانهها به کمبود خبرنگار اقتصادی مواجه اند.
اما با این همه دیده میشود که علاقهمندی دانشجویان به خصوص بانوان در این گرایش بسیار کم بوده و اگر شمار دانشجویان برای انتخاب این گرایش بالا نرود امکان دارد صنف گرایش اقتصادی در این 1396 تشکیل نشود.