شکایت زنان از موسیقی بلند در مجالس
گزارشگر: فروزان فروغ خاوری
صداهای بلند موسیقی در جشنها به ویژه محافل خوشی زنانه شماری از زنان را به خصوص خانمهای مسن را اذیت کرده و سبب ناراحتی آنان میشود.
این زنان میگویند با وجودی که صداهای بلند برای شان ناخوشایند است اما مجبور هستند که در این محافل شرکت کنند چون به باور آنان اگر اشتراک نکنند یک نوع بی احترامی به صاحب محفل محسوب میشود.
بنا به گفتههای بعضی از این خانمها اشتراک کردن در محافل خوشی سبب خستهگی و سردرد شان میشود.
سیمین حسینی میگوید:« در عروسیها طبیعتا سر و صدا و صداهای ساز و سرود زیاد است چون محفل خوشی است. اما این صداهای بلند برای من نا خوشایند بوده و باعث میشود که سردرد شوم .»
در همین حال زینب صالحی که مانند سیمین به صدای بلند موسیقی حساسیت داشته میگوید هر زمان که به عروسی میرود از رفتناش پشیمان میشود چون بعد از آن دچار سردرد شدیدی میشود.
در همین حال مسوولان تالارهای پذیرایی میگویند در ایجاد این مشکل آنان هیچ نقشی ندارند.
داوود مسوول یکی از تالارهای شهر هرات میگوید:«ما در قبال این که درمحافل صدای موسیقی بلند یا پایین است هیچ مسوولیتی نداریم چون ما تالار را به صاحب محفل به کرایه میدهیم و خود صاحب محفل مسوول میباشد.»
این در حالیست که میزبانان جشنها میگویند وجود موسیقی در محافل خوشی ضروری بوده و صفا بخش مجلس شان است.
حمیرا محمدی که میزبان محفل عروسی پسرش است دراین زمینه میگوید:«صداهای بلند بیشتر برای خانمهای مسن مشکل ایجاد میکند اما برای قشر جوان نبود موسیقی آن هم با صدای بلند محفل را خستهکن میسازد. در کنار این، موسیقی صفا بخش و خوشی بخش محفل ما است. یک روز عروسی داریم آن روز باید به یاد ماندنی باشد.صدای موسیقی هم تا بلند نباشد کیفیت ندارد پس ما مجبور هستیم که صدای موسیقی را بلند کنیم.»
اما در این بین زنانی نیز هستند که صدای بلند موسیقی برای شان شوقآور بوده و باعث خوشحالی شان میگردد.
شرمیلا حسینی در این مورد چنین میگوید:«هیچ وقت نمیتوانم موسیقی را با صدای پایین گوش بدهم چون صدای بلند موسیقی برایم شادی و خوشحالی میبخشد. در عروسیها هم تا صدای موسیقی بلند نباشد برایم خوش نمیگذرد.»
این گفتهها در حالی مطرح میشود که به باور پزشکان صدای بلند موسیقی نه تنها به پردهء گوش صدمه میرساند بلکه سبب بروز انواع واقسام بیماریهای عصبی نیزمیگردد.
جمال افشار یکی از پزشکان در این زمینه میگوید:« گوش انسان از سه بخش (گوش داخلی، وسطی و خارجی)تشکیل شده است. وهرگاه صدا از حد معمول زیادتر شود طبیعتا باعث میشود که پرده گوش صدمه ببیند.چون گوش داخلی مسوول شنوایی است و به اعصاب ارتباط مستقیمی دارد پس به همین دلیل به اعصاب نیز صدمه میزند و سبب بروز امراض روحی روانی میگردد.»