بی باوری و عدم اعتماد مهم ترین چالش زنان پلیس

گزارشگر: مرضیه حسینی

بی باوری و عدم اعتماد مردان نسبت به  زنان در چوکات نیروهای امنیتی، نبود حمایت‌های مالی و جانی، نبود مهدکودک برای نگهداری کودکان و کم رنگ بودن  نقش زنان دربست‌های کلیدی از جمله  عمده‌ترین چالش‌های زنان پولیس و مشکلات فرا روی این قشر در هرات عنوان می‌شود.

در حالی از مشکلات زنان در صفوف نیروهای امنیتی بحث می‌شود که کمیسیون مستقل حقوق بشر در ولایت هرات به هدف حمایت از این بانوان برنامه‌یی را به مناسبت از هشتم مارچ روز همبستگی زنان راه اندازی کرده است.

مسوولان کمیسیون مستقل حقوق بشر ولایت هرات می‌گویند هنوز در افغانستان به ویژه در ولایت هرات زنان در چوکات پولیس، ارتش و امنیت ملی کشور جایگاه اصلی و موقف اصلی‌شان را به دست نیاورده است.

عبدالقادر رحیمی  رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر، می‌گوید:”هنوز زنان به عنوان افراد هم طراز با مردان در نیروهای امنیتی مورد احترام و موقف گیری قرار نگرفته است.”

او در ادامه گفت:” متاسفانه هنوز برخورد متفاوت و تبعیض جنسیتی با زنان در چوکات نیروهای امنیتی به گونه مستقیم و غیر مستقیم وجود دارد.”

بنا به گفته‌های وی با وجودی که زنان در رده‌هایی از رهبری پولیس و ارتش موظف شدند اما به دلیل روحیه مرد ستیزانه و مرد سالاری در هرات صلاحیت اجرای کار را ندارند.

وی در ادامه خواستار توجه جدی به این قشر شده و گفت زنان کمتر مورد توجه و حمایت قرار گرفته‌اند در حالی که باید در زمینه استخدام این بانوان زمینه طوری مساعد گردد تا افرادی با تحصیلات بالا جذب نیروهای امنیتی شوند.

برخی از زنان پولیس نیز از بی‌توجهی حکومت نسبت به این موضوع شاکی بوده و می‌گویند در تمامی عرصه‌ها فساد وجود داشته و زن را نیز ضعیف می‌شمرند.

عالیه عزیزی یکتن از افسران ارتش در نیروهای امنیتی، می‌گوید:” وضعیت برای زنانی که در صفوف پولیس کار می‌کند بسیار بد است، تعداد انگشت شماری در رده‌ها بالا داریم در حالی که زنان توانا و باسواد بسیار است.”

او در ادامه گفت:” از سوی حکومت وعده‌های بسیاری برای رفع مشکلات زنان داده شده که متاسفانه درج کاغذ ماندند و تا به حال نتیجه نداده است.”

بنا به گفته‌های خانم عزیزی، بی توجهی حکومت و بی باوری آنان نسبت به توانایی و لیاقت زنان پولیس یکی دیگر از مشکلات بانوان در چوکات پولیس، ارتش و امنیت ملی کشور است.

ملیحه نیز یکی دیگر از زنانی است که چند سال زندگی‌اش را صرف تامین امنیت کشور کرده است،  چنین می‌گوید:”تهدیدهای دشمنان علیه قشر بانو به ویژه کسی که در تامین امنیت کشور کار می‌کند بسیار بالااست.”

او در ادامه افزود:” تا به حال چندین بار از طریق رسانه‌ها و حقوق بشر جهت رفع مشکلات مان صدا بالا کردیم اما فایده‌یی نداشته است و هم چنان مشکلات باقی مانده است.”

در همین حال شماری از نماینده‌های مردم در شورای ولایتی هرات با تایید مشکلات این بانوان می‌گویند زنان توانایی کمتری جهت دادخواهی حقوق شان و انعکاس صدای شان را دارند.

فاطمه جعفری نماینده مردم در شورای ولایتی هرات، می‌گوید:” متاسفانه زنان کمتر مورد توجه قرارگرفته اند، اخیتار نداشتن و تخصیص ندادن سلاح برای این بانوان جهت گرفتن امنیت خودشان یکی دیگر از مشکلات پیش روی زنان پولیس است.”

او می‌گوید:” زنان توانایی کمتری در جهت انعکاس صدای شان دارند، در حالی که باید در سطوح بالاتر و یا حتی در سطح وزارت کسی از جنس خود زن باشد تا برنامه‌یی را با دید زنانه داشته باشد و  جهت دادخواهی و مشکلات زنان راه حل ارایه کند.”

بنا به گفته‌های وی زنان مهارت‌  و ارتباط کمتری را در امر دادخواهی و انعکاس صدای شان با نهادهای حمایت کننده دارند و همین هم سبب شده تا مشکلات شان پوشیده باقی بماند.

از سویی هم مسوولان فرماندهی این ولایت از مجموع نزدیک به چهار هزار نفر در چوکات پولیس خبر می‌دهند که نزدیک به دوصد نفرشان را زنان تشکیل می‌دهند.

مسوولان این اداره با تاکید بر اینکه مشکلات این بانوان تحت بررسی است و به زودی حل می‌شود می‌گویند ولایت هرات نسبت به دیگر ولایت‌های کشور شمار بالایی از زنان در چوکات پولیس را دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا