زنان آرایشگر از مشکلات شان سخن می‌زنند

 

گزارشگر: فروزان فروغ خاوری

آرایشگری در هرات از شغل‌های است که بیشتر مردم نسبت به آن دید خوبی نداشته  و زنانی را که به این حرفه مشغول اند  به دید منفی می‌نگرند.

مخالفت  و دیدگاه تحقیرآمیزمردم  از چالش بزرگی است که به باور این زنان  صد راه شان شده است.

زهرا اندیشه یکی از آرایشگران در این مورد می­‌گوید،  دیدگاه تحقیر آمیز مردم سبب بروز چالش‌های فروان در برابر کارشان شده، اما او مبارزه کرده و این شغل را که از طریق آن برای خانواده کمک می‌کند را از دست نمی‌دهد.

جمیله منصوری یکی دیگر اززنان آرایشگر در این مورد چنین می‌گوید:” آرایشگری یک هنر است وهنر هیچ عیبی ندارد و آن‌های که در مورد این هنر بد بین هستند اشتباه می‌­کنند چون آدم به خاطر گذراندن زندگی خود مجبور است که کار کند و بدست آوردن روزی حلال از نظر من هیچ ا شکالی ندارد ما کار می­‌کنیم زحمت می­‌کشیم واز راه درست روزی حلال را بدست می‌­آوریم.”

این درحالیست که شماری براین باوراند که آرایشگری به دلیل این که از لحاظ شرعی گناه است شغل خوبی نیست.

ثریا احمدی در این زمینه چنین می‌گوید:” تمام آرایشگران به نظر من شاید به آتش جهنم بسوزند چون آن‌ها کارهای راکه در قرآن منع شده است انجام می‌دهند.”

حسیبا محبی هم که کار آرایشگری را درست نمی‌داند می‌گوید”:هیچ وقت از خانم­‌های که آرایشگر هستند خوشم نیامده است چون بعضی از این خانم­‌ها در داخل کوچه و بازار فیشن می­‌کنند حجاب اسلامی را رعایت نمی­‌کنند.به همین خاطر است که آرایشگری شغل خوبی به نزد مردم نیست.اگر خود این خانم‌­ها با فیشن­ به کوچه وبازار بیرون نشوند پس کسی هم پیدا نمی‌شود که به دید بد به آن‌ها بنگرد.”

این در حالسیت که آگاهان امور دین نیز آرایشگری را در صورت تغییر در خلقت انسان گناه می‌پندارند.

محمود شفیق استاد دانشکده شرعیات در این زمینه می­‌گوید: زینت خانم‌­ها دو بخش دارد یکی آرایش  و دیگری پیرایش است که در این زمینه در اسلام  استثناها وجود دارد.

وی می­‌گوید:” خانمی  که ابروخود را برمی‌دارد و خانمی هم که در برداشتن ابرو آن‌را کمک می‌کند(آرایشگر) هردو مرتکب گناه می‌­شوند.”

اما در این میان نیز کسانی هستند که شغل آرایشگری را خالی از عیب دانسته می­‌گویند هر وظیفهء که به گونه احسن انجام شود نوعی از عبادت است.

غلام رضا خاوری در این مورد می­‌گوید آرایشگری هنری است که تعدادی از خانم­‌ها از طریق آن امرار معاش می­‌کنند.

این گفته‌­ها در حالی مطرح می‌­شود که جامعه­‌شناسان علت دیدگاه­‌های منفی نسبت به آرایشگران را جامعه فرهنگی وعوامل ساختاری از جمله مصرف­گرایی می‌­دانند.

عرفان ارزاز جامعه شناس دراین زمینه می­‌گوید، افراد جامعه دو قطب موافق و مخالف هستند. که وجود جامعه فرهنگی، مصرف­‌های اضافی و نگاه­‌های منفی اطرافیان نسبت به آرایش زنان سبب مخالفت تعدادی از افراد جامعه نسبت به آرایشگری شده است.

وی گفت:” به دلیل وجود پدیده‌­های فرهنگی نمی­‌توان آرایشگری را منجر به فساد کرد.”

به باور این جامعه شناس از بین بردن این دیدگاه‌­های منفی زمان گیر است چون هنوز افراد جامعه به آگاهی‌­های لازم دست نیافته اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا