اهدای تندیس شجاعت برای ده زن برتر هرات

گزارشگر: مرضیه حسینی

برای نخستین بار در همایشی تحت نام گرامی داشت از روز جهانی زن برای ده تن از بانوانی که در عرصه‌های مختلف اجتماعی و نظامی از خود تلاش و فعالیت بیشتری را به نمایش گذاشتند تندیس شجاعت و زنان برتر سال 1395 اهدا شد.

این همایش از سوی سازمان خط نو در هرات برگزار شد.

مسوولان این سازمان براین باوراند که زنان وجوانان در افغانستان به ویژه در ولایت هرات،  در سطوح پایین‌تری قرار دارند که با راه اندازی برنامه‌های این چنینی نقش مثبتی را جهت احقاق حقوق زنان وقشر جوان دارد.

ناصر گلرانی رییس سازمان خط نو در هرات، می‌گوید:” مشارکت زنان و جوانان در افغانستان بسیار اندک است که نگرانی جدی را در پی دارد، در حالی که جوانان به ویژه زنان از قوت نیروی بیشتری برخوردار اند.”

او می‌گوید:” تلاش ما این است تا در جهت احقاق و دادخواهی حقوق زنان و نیروی جوان این کشور مبازره کنیم تا مشارکت جوانان را در تمامی عرصه‌ها داشته باشیم.”

در همین حال ریاست امور زنان در این برنامه ضمن تبریکی روز همسبتگی زنان، خواستار همکاری‌های بیشتر نهادهای دولتی و خصوصی جهت بهبود زنان در مناطق دور دست شد.

محبوبه جمشیدی رییس امور زنان این ولایت، می‌گوید:” امیدواریم در آینده ساحه فعالیت‌های نهادهای دولتی و غیر دولتی در سطح ولسوالی‌ها کشانده شده و از نیروهای بشری ولسوالی‌ها نیز جهت رفع مشکلات زنان استفاده کنیم.”

بنا به گفته‌های وی هنوز چالش‌های فراوانی سد راه زنان در ولسوالی‌ها وجود دارد که نبود امنیت ساحه کار این اداره و دیگر اداره‌های دولتی و خصوصی را محدود ساخته است.

از سویی هم مقام‌های محلی ولایت هرات با تبریکی از روز زن در این ولایت از وجود 35 درصدی زنان شاغل در اداره‌ها به شمول ریاست معارف خبر می‌دهند.

محمد آصف رحیمی والی ولایت هرات، می‌گوید:”هر چند مشکلات فراوانی سد راه زنان در افغانستان موجود است اما با آنهم براساس آماری که از کمیسیون اصلاحات اداری گرفته شده 35 درصد از زنان هرات شاغل اند که درصدی بسیار بالایی نسبت به دیگر ولایت‌های کشور است.”

او در ادامه گفت:” تلاش داریم تا در آینده زنان بیشتری در رده‌های مدیریتی و ریاستی داشته باشیم.”

بنا به گفته‌های وی هنوز ارقام خشونت‌ها به ویژه آزار و اذیت‌ها در خیابان‌ها و مکان‌های بیرون از منزل علیه زنان وجود دارد که نگران کننده است.

در همین حال شماری از زنان برتر و شجاع سال نیز برگزاری این برنامه‌ها را جهت رشد و تقویت دیگر زنان موثر می‌دانند.

نقیبه بارکزی که از چند سال به این طرف در کار خبرنگاری است توانسته لقب زن برتر سال 1395 را از آن خود کند، چنین می‌گوید:” از این که  کار زنان در عرصه‌های مختلف زیر زره بین قرار گرفته و تقدیر شدند، خوشحال کننده است چون رقابت‌ها در بین زنان بیشتر شده و سبب می‌شود که در آینده بیشتر تلاش کنند.”

بنا به گفته‌های او در کنار تشویق نیز نیاز است تا جایگاه زنان در رده‌های بالاتری در نظر گرفته شود تا زنان هم توانایی‌های شان را اثبات کنند.

زهرا گل پوپل، یکتن از افسران ارتش می‌گوید:” از اینکه توانستم لقب زن شجاع را بگیرم بسیار خوشحالم.”

بنا به گفته‌های او این برنامه سبب شده تا گام‌های استوار تری را در آینده کاری وشخصی خود بردارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا