بسته شدن کافه‌‌های زنانه در هرات؛ طالبان، نوشیدن قهوه برای زنان را «حرام» می‌دانند

حدیث حبیب‌یار

در پی محرومیت زنان و دختران از آموزش و ممنوعیت کاری در حاکمیت طالبان، بسیاری از آنان برای فرار از افسردگی و خانه‌نشینی به تجارت‌های کوچک رو آوردند. در این میان در ولایت هرات، گروهی از زنان، کافه‌های زنانه را راه‌اندازی کردند تا مکانی برای گفت‌وگو، مطالعه‌ی کتاب و دوری از روزمرگی‌ها فراهم کنند؛ اما تلاش‌ها‌ی شان نیز نتوانست از محدودیت‌های شدید طالبان در امان بماند. نیروهای «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان، همه‌ی کافه‌های زنانه را در هرات بستند. با این حال، مسوولان این کافه‌ها می‌گویند که طالبان نوشیدن قهوه را برای زنان و دختران «حرام» اعلام کرده‌اند.

عکس: حدیث حبیب‌یار/ خبرگزاری بانوان افغانستان

نرگس عظیمی- [نام مستعار]، مسوول یک کافه‌ی ویژه‌ی زنان در ولایت هرات است. او که پیش از این دانش‌جوی دانش‌کده‌ی پزشکی دانش‌گاه هرات بود، می‌گوید که نیروهای «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان، بدون هیچ دلیل یا مدرکی، کافه‌اش را بسته‌اند.

او می‌گوید که این گروه هنگام بسته‌کردن کافه‌اش برایش گفته‌اند که نوشیدن قهوه برای زنان و دختران «حرام» است.

بانو عظیمی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بانوان افغانستان، می‌گوید: «نیرو‌های طالبان، لباس سفید بر تن داشتند و وارد کافه‌ام شدند. بدون این‌که مدرکی نشان دهند، ادعا کردند که در این‌جا دخانیات مصرف شده، موسیقی پخش شده و زنان حجاب نداشته‌اند، سپس کافه‌ام را بسته کردند».

او از عمل‌کرد‌های طالبان در برابر حقوق زنان انتقاد کرده و می‌‌افزاید که این گروه محدودیت‌هایی مانند ممنوعیت رفت‌وآمد زنان به کافه‌ها و نوشیدن قهوه را به تازه‌گی وضع کرده‌اند. نرگس بیان می‌کند: «باید علما وارد عمل شوند. امروز نوشیدن قهوه حتا حرام اعلام می‌شود؛ اما علمای این شهر در سکوت هستند».

بانو عظیمی از طالبان می‌خواهد که هرچه زودتر مشخص کنند که کدام کافه‌ها قانون‌شکنی کرده‌اند و بقیه‌ی کافه‌ها را دوباره به روی زنان و دختران باز کنند. این بانوی کارآفرین ادامه می‌دهد: «از بهر یک شوم، بسوخت شهر روم. طالبان باید مدارک خود را ارائه دهند و هر کسی که قانون‌شکنی کرده است، باید کافه‌اش بسته شود. نباید همه به یک‌باره ضرر کنند».

نرگس در پیامی می‌گوید که به دادخواهی و مبارزه در برابر عمل‌کرد طالبان ادامه خواهد داد تا هر چه زودتر حقوق زنان و دختران از سوی این گروه تأمین شود.

هم‌چنان شمار دیگری از کافه‌داران زن نیز در صحبت با خبرگزاری بانوان افغانستان از وضع محدودیت‌های روزافزون طالبان انتقاد کرده و خواستار بازگشایی دوباره‌ی کافه‌های شان از سوی حکومت طالبان هستند.

عکس: حدیث حبیب‌یار/ خبرگزاری بانوان افغانستان

فرحناز احمدی – [نام مستعار]، یکی دیگر از کافه‌داران زن در ولایت هرات است. کافه‌ی او نیز از سوی نیرو‌های «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان، بسته شده است.

بانو احمدی می‌گوید که کافه‌اش را با هزینه‌ی شخصی خود راه‌اندازی کرده و با بسته شدن آن، احساس می‌کند که طالبان بار دیگر امید و انگیزه را از او گرفته‌اند. او گفت: «به‌خاطر راه‌اندازی کافه‌ی خود خیلی تلاش کردم؛ ولی متأسفانه طالبان یک‌بار دیگر امید‌هایم را کشتند».

او هم‌چنان از طالبان می‌خواهد که از تصمیم خود صرف‌نظر کنند و یک‌بار دیگر به زنان اجازه دهند تا کافه‌های خود را بازگشایی کنند. بانو احمدی افزوده است: «امیدوارم که کافه‌ها دوباره باز شوند و طالبان از تصمیمی که گرفته‌اند، منصرف شوند».

در همین حال، منابع از اتاق‌های تجارت و صنایع زنان در هرات نیز بسته شدن شش کافه‌ی ویژه‌ی زنان از سوی طالبان در این شهر را تأیید کرده‌اند.

آنان می‌گویند که طالبان از یک هفته پیش بسته‌ کردن کافه‌ها را آغاز کرده و اکنون آخرین کافه‌ی زنانه تحت عنوان «لته» نیز از سوی این گروه بسته شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا