زنان معترض؛ خواستار پایان «سرکوب» زنان از سوی طالبان
حدیث حبیبیار
اعضای یک جنبش اعتراضی موسوم به جنبش روزنه آزادی زنان افغانستان به مناسبت «روز جهانی محو خشونت علیه زنان» میگویند که طالبان، با اعمال «خشونت سیستماتیک و سرکوبگرانه»، شرایط زندگی میلیونها زن افغانستانی را به شدت بحرانی کرده و حقوق اساسی آنان را نقض کردهاند.
در اعلامیه این جنبش که نسخهای از آن به خبرگزاری بانوان افغانستان ارسال شده، آمده است که «آزارهای جسمی و روانی زنان توسط طالبان به طور بیسابقهای افزایش یافته است و این خشونتها شامل بازداشتها، شکنجهها و تهدیدهای مستقیمی است که نقض حقوق بشر و کرامت انسانی را به همراه دارد».
اعضای این جنبش در بخشی از این اعلامیه، خواستار پایان دادن به «سرکوب» زنان از سوی طالبان شده و تأکید میکنند که حقوق زنان در افغانستان، باید هرچه زودتر در تمام جنبههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی با حقوق مردان برابر گردد.
آنان میافزایند: «زنان در افغانستان، باید به طور آزادانه و بدون ترس از خشونت، حق تصمیمگیری در مورد زندگی خود را داشته باشند».
آنان همچنان از جامعهی بینالمللی خواستهاند که به طالبان فشار آورد تا حقوق زنان و دختران را بهرسمیت بشناسند و به مقررات بینالمللی پایبند باشند.
اعضای جنبش روزنه آزادی زنان افغانستان میگویند: «جامعهی جهانی و نهادهای بینالمللی باید فشارهای سیاسی و اقتصادی بر رژیم طالبان را افزایش دهند تا این گروه به نقض حقوق زنان پایان دهند و شرایط را برای بازگشت زنان به عرصههای آموزشی، اجتماعی و کار فراهم کنند».
گفتنیست که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۱۷ اکتوبر سال ۱۹۹۹ میلادی، ۲۵ نومبر را به عنوان روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان تصویب کرد. هدف از این روز، یادآوری عزم همگانی برای مبارزه با خشونت علیه زنان در سراسر جهان است.
این در حالیست که بیشاز سه سال میشود که طالبان، زنان و دختران را از حقوق ابتدایی شان از جمله حق آموزش، کار، سفر و تفریح محروم ساختهاند.