محدودیت‌های طالبان بر زنان، روند امدادرسانی را چالش‌برانگیز کرده است

آی‌نور سعیدپور

دفتر هماهنگ‌کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا)، اعلام کرده طالبان، تنها در سال روان میلادی ۹۷ حکم را صادر کرده که بر اقدام‌های انسان‌دوستانه تأثیر می‌گذارد. به گفته‌ی این نهاد، شش مورد از این فرمان‌ها به طور خاص مشارکت زنان را هدف قرار داده و شرکای انسان‌دوستانه را مجبور به شرکت در مذاکره‌های چالش برانگیز و زمان‌بر می‌کند.

اوچا، با نشر گزارشی نوشته که کم‌بود بودجه، ناامنی غذایی، جابه‌جایی طولانی مدت، بلایای طبیعی دوا‌م‌دار و سیاست‌های محدودکننده طالبان که دست‌رسی به خدمات را به‌ویژه برای زنان و دختران محدود می‌کند، وخیم باقی مانده است.

این نهاد سازمان ملل متحد با اشاره به قانون «امر به معروف و نهی از منکر» گفته که پیامدهایی برای عملیات انسان‌دوستانه در سال 2025 خواهد داشت. اوچا افزوده که برای حفظ دست‌رسی زنان و دختران به کمک‌ها و خدمات بشردوستانه، شرکای خود را به کار گرفته اند.

در بخشی از این گزارش آمده است: «شکاف حیاتی بودجه ۲.۰۹ میلیارد دالری شامل کسری فوری ۱.۰۹ میلیارد دالری در بخش‌های مراقبت‌های بهداشتی، تغذیه، بهداشت و سرپناه است. این کم‌بود سبب شده است که ۳.۷ میلیون نفر به خدمات اولیه و ثانویه بهداشتی دست‌رسی نداشته باشند».

گفتنی‌ست که طالبان کار زنان را در نهادهای داخلی و بین‌المللی ممنوع کرده است. این ممنوعیت کاری شامل کار زنان در دفترهای سازمان ملل متحد نیز می‌شود.

باوجود ممنوعیت کاری زنان، تعدادی از زنان برای امدادرسانی به زنان در ساحه حضور دارند؛ اما این فعالیت با محدودیت‌های شدیدی روبه‌رو است.

پیش از این نیز، اوچا گفته بود که ممنوعیت کار زنان، روند امدارسانی را چالش‌برانگیز و دست‌رسی زنان نیازمند به کمک‌های انسان‌دوستانه را محدودتر کرده است.

به گفته‌ی نهادهای سازمان ملل متحد، افغانستان یکی از داغ‌ترین نقطه‌های گرسنگی در جهان است، طوری‌که بیش از 23 میلیون نفر نیازمند کمک‌های انسان‌دوستانه استند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا