صلیب سرخ: نرخ بی‌کاری میان زنان افغانستانی ۷۵ درصد است

آی‌نور سعیدپور

در ادامه‌ی نگرانی‌ها از بحران بشری در افغانستان، فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ، اعلام کرده که در سال جاری میلادی حدود ۲۴ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌‎های «فوری» انسان‌دوستانه نیازمند استند. به گفته‌ی این نهاد، به دلیل محدودیت‌های طالبان زنان از کار در بسیاری از شغل‌ها منع شده که این وضعیت سبب تشدید بحران بشری موجود شده است.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ، با نشر گزارشی گفته است که طالبان محدودیت‌های شدیدی بر مشارکت زنان در آموزش و کار وضع کرده که این وضعیت آنان را به شدت به حمایت‌های انسان‌دوستان وابسته کرده که این وابستگی نیازهای اقتصادی و اجتماعی زنان را تشدید کرده است.

به گفته‌ی این سازمان، بیش از ۸۵ درصد جمعیت افغانستان در حال حاضر زیر خط فقر زندگی می‌کنند. به دلیل محدودیت‌های طالبان، اکنون نرخ بی‌کاری در میان زنان به ۵۷ درصد می‌رسد. هم‌چنان زنان و دختران در این کشور تحت تأثیر بحران‌های اقتصادی و اجتماعی شدید قرار دارند.

در این گزارش آمده که رویدادهای طبیعی پی‌هم، تاثیرهای فزاینده‌ی تغییر آب‌وهوایی، بی‌جاشدگان داخلی، چالش‌های اقتصادی، ناامنی غذایی و چالش‌ها در مراقبت‌های بهداشتی را از عامل‌های عمده‌ی بحران‌های بشری در افغانستان است.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ، افزوده که دست‌رسی به خدمات درمانی به‌دلیل بودجه‌ی محدود و هزینه‌های حمل‌ونقل دشوار شده و زنان با تهدیدهای بهداشتی جدی مانند بیماری‌های قابل پیش‌گیری از جمله سرخکان و مالاریا مواجه‌اند.

این سازمان تاکید کرده که برای بهبود وضعیت زنان و دختران، نیاز به روی‌کردهایی جامع و پایدار است که شامل تضمین حقوق آنان، افزایش دست‌رسی به آموزش و فرصت‌های شغلی و تقویت خدمات بهداشتی می‌شود.

در ادامه این سازمان می‌گوید که برای بهبود بحران بشری در افغانستان تقویت مشارکت زنان در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نگرانی از بحران بشری در افغانستان در حالی مطرح می‌شود که پیش از این، نهادهای سازمان ملل بارها از کم‌بود بودجه برای امدادرسانی و افزایش آمار نیازمندان هشدار داده است.

پیش‌تر دفتر هماهنگ کننده‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه‌ی سازمان ملل متحد (اوچا)، اعلام کرده که طالبان پس از به‌دست گرفتن قدرت بیش‌از ۷۱ دستور و فرمان صادر کرده که به‌طور خاص بر مشارکت زنان در بخش ارایه‌ی کمک‌های انسان‌دوستانه تاثیر منفی گذاشته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا