گفت‌وگوی نماینده‌ی کانادا با زنان؛ «آپارتاید جنسیتی و محاکمه‌ی طالبان» محور بحث

آی‌نور سعیدپور

دیوید اسپرول، نماینده‌ی ویژه‌ی کانادا برای افغانستان، با شماری از فعالان حقوق زن، اجتماعی و سیاسی در شهر “ونکوور” کانادا دیدار کرد. آنان در مورد موضوع‌های مختلف از جمله وضعیت زنان در حاکمیت طالبان و آپارتاید جنسیتی گفت‌وگو کرده‌اند.

شرکت‌کنندگان این نشست (روز چهارشنبه‌، ۹ عقرب) به خبرگزاری بانوان افغانستان گفتند که این دیدار در دو بخش جداگانه برگزار شده است.

 ترنم سیدی، فعال حقوق زن که در این نشست حضور داشت، می‌گوید که دیوید اسپرول در دیدار ویژه‌ای با فعالان حقوق زن در مورد مشکل‌های زنان و دختران در افغانستان، وضعیت مهاجران در کشورهای سوم و چگونگی هم‌کاری دولت کانادا با زنان افغانستانی گفت‌وگو و بحث کرده است.

به گفته‌ی خانم سیدی، فعالان حقوق زن با نماینده‌ی ویژه‌ی کانادا در مورد “آپارتاید جنسیتی” و هم‌چنان خشونت‌های که از سوی طالبان بر زنان و دختران اجرا می‌شود نیز صحبت‌هایی داشته‌اند.

خانم سیدی می‌افزاید که وضعیت نظامیان پیشین، حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان، ساخت مدرسه‌های دینی و پیامدهای آن از دیگر موضوع‌های مورد بحث این نشست بوده است.

ترنم سیدی، می‌گوید که دیوید اسپرول، در این نشست‌ وعده سپرده که دولت کانادا با زنان افغانستانی هم‌کاری کرده و هم‌چنان نگران وضعیت موجود حقوق‌ بشری در افغانستان است.

عکس: ارسالی به خبرگزاری بانوان افغانستان

به محکمه کشانیدن طالبان، یکی در دیگر از موضوع‌های مورد بحث این نشست بوده است. نماینده‌ی ویژه‌ی کانادا برای افغانستان گفته که وضعیت حقوق بشری در افغانستان را پی‌گیری خواهد کرد.

این دیدار در حالی صورت می‌گیرد که پیش‌تر ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه‌ی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان نیز سفر شش روزه‌ی به کانادا داشت.

آقای بنت با فعالان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران افغانستانی و هم‌چنان مقام‌های کانادایی دیدارهای داشت.

گفتنی‌ست که پیش‌تر دولت کانادا با سه کشور دیگر آلمان، هالند و استرالیا با نشر بیانیه‌ای مشترک به طالبان هشدار دادند، در صورتی‌که نقض حقوق بشر را متوقف نکنند از این گروه به دیوان دادگستری بین‌المللی مستقر در لاهه شکایت می‌کنند. سپس این طرح با حمایت گسترده‌ی کشورها از جمله آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به همراه شد.

ریچارد بنت، در گزارش‌هایش به شورای حقوق بشر از کشورها خواسته بود که به دلیل نقض حقوق بشر از طالبان به دادگاه لاهه شکایت کنند.

باوجودی‌که زنان و دختران در افغانستان از ابتدایی‌ترین حقوق‌شان مرحوم اند؛ طالبان ادعا تامین حقوق زنان “مطابق به شریعت اسلامی” را دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا