به رسمیتشناسی «آپارتاید جنسیتی»؛ خواست نمایندهی افغانستان از شورای امنیت
لیدا بارز
نصیراحمد فایق سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد، از شورای امنیت خواسته است تا با اعمال فشار بر طالبان «آپارتاید جنیستی» در افغانستان را به رسمیت بشناسد.
سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل، میگوید که هرگونه تعامل جامعهی جهانی با طالبان باید مشروط به پیشرفت و بهبود وضعیت حقوق بشری باشد.
در متن سخنرانی آقای فایق، آمده است که شورای امنیت میخواهد طالبان را برای پایبندی به تعهدات حقوق بشری زیر فشار قرار دهد و «آپارتاید جنسیتی» را همچون جنایت به رسمیت بشناسد.
سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل میگوید؛ مشروط شدن تعامل جامعهی جهانی با طالبان به پیشرفت در زمینه حقوق بشر و حقوق زنان از دیگر خواستهای او از شورای امنیت است.
آقای فایق، با اشاره به نشست آیندهی دوحه گفته است که روند دوحه به رهبری سازمان ملل متحد نیز باید حقوق زنان و مشارکت بازیگران معتبر افغانستانی را در اولویت قرار دهد.
او افزود است: «روند دوحه به رهبری ملل متحد باید حقوق زنان در افغانستان و مشارکت بازیگران معتبر افغانستان بهشمول زنان افغانستانی را در هر گونه توافق سیاسی اولویت داده و در نظر بگیرد. در نهایت این شورا باید با انسجام و اتحاد برای یافتن یک راه حل سیاسی از راه اجرای قطعنامههای مرتبط به افغانستان، و همچنان با در نظر گرفتن انتصاب نمایندهی ویژهی ملل متحد برای افغانستان عمل کند».
به رسمیتشناسی «آپارتاید جنسیتی» از سوی نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل در حالی بیان میشود که همزمان با سهسالهگی به دست گرفتن قدرت در افغانستان از سوی طالبان، این گروه قانون تازهی «امر به معروف و نهی از منکر» را توشیح کردند.
طبق این قانون آزادیهای زنان بیشتر از پیش سلب شده و محدودیتهای تازهی بر زندگی و حقوق شان وضع شده است.
در پی انتقادهای جهانی به این قانون شماری از کشورهای جهان ازجمله کانادا، آلمان، استرالیا و هالند در یک طرح پیشنهادی به طالبان شش ماه فرصت دادند تا دست از قانونهای سختگیرانهی خود برداشته و آزادیهای زنان را بازگردانند.