نهاد ائتلاف برای زنان در روزنامهنگاری: خبرنگاران زن تحت تهدید طالبان قرار دارند
لیدا بارز
سازمان ائتلاف برای زنان در روزنامهنگاری، اعلام کرده است که در ۵ سال اخیر دستکم ۳۳ مورد تهدید علیه روزنامهنگاران زن افغانستانی از جمله ۷ مورد قتل را ثبت کرده است.
سازمان ائتلاف برای زنان در روزنامهنگاری، روز پنجشنبه، چهارم عقرب، در بیانیهای نوشته است که روزنامهنگاران زن افغانستانی در میان تهدیدات مداوم، فشارها، سانسور، قوانین سرکوبگر، خشونت، آزار و اذیت مجبور به زندگی و کار زیر سلطه «مستبد» طالباناند.
این نهاد نسبت به تهدیدهای «غیرقابل تصور» علیه خبرنگاران زن در حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کرده و گفته است؛ وضعیت «شوکه کننده» است.
سازمان ائتلاف برای زنان در روزنامهنگاری گفت طالبان در افغانستان حق فعالیت آزادنه روزنامهنگاران را سلب کرده، آنها را به خاموشی واداشته و زنان را از مشارکت در زندگی عمومی منع کرده است.
این سازمان افزود که پس از حاکمیت طالبان در افغانستان در آگست ۲۰۲۱ حداقل ۸۰۰ خبرنگار و فعال زن افغان را به محل امن منتقل کرده است.
به گفته این سازمان، «زندگی برای خبرنگاران و بهطور کلی وضعیت آزادی مطبوعات در افغانستان تحت حاکمیت طالبان در معرض خطرات و چالشها بوده است.»
این نهاد میگوید که به مستندسازی و برجستهسازی موارد تهدیدات علیه روزنامهنگاران زن در افغانستان تحت کنترول طالبان ادامه میدهد.
سازمان ائتلاف برای زنان در روزنامهنگاری از جامعهی جهانی خواسته است تا امنیت روزنامهنگاران زن را در اولویت قرار دهد و از آزادی مطبوعات در افغانستان دفاع کند.
این سازمان گفته است؛ روزنامهنگاران زن تحت حاکمیت طالبان در ترس دائمی از زندان، آزار و اذیت، خشونت و حتا مرگ، تنها به دلیل انجام شغل خود در شرایط غیرقابل تصور زندگی میکنند.
طالبان در سه سال اخیر، محدودیتهای گستردهای بر فعالیت رسانهها در مجموع و بهویژه علیه روزنامهنگاران زن وضع کرده است.
این سازمان گفته است که خبرنگاران و فعالان زن در داخل افغانستان از وضعیت نگرانکننده و تهدیدهایی طالبان، شوکه شدهاند.
سازمان ائتلاف برای زنان در روزنامهنگاری با خبرنگاران زن افغانستان ابراز همبستگی خود را اعلام کرده و متعهد است که رنجهای آنان را بازتاب میدهد تا صدای آنان از منظر رسانههای کشور محو نشود.
این گزارش در حالی منتشر میشود که در تازهترین موارد طالبان دستور داده که تصویر زندهجان در رسانههای داخلی کشور متوقف شود.
پس از این دستور نشرات دستکم ده رسانه از جمله «تلویزیون ملی» در تخار متوقف شده است.