اتحادیه اروپا: هر دو ساعت یک مادر در افغانستان جان میدهد
لیدا بارز
اتحادیه اروپا، اعلام کرده است که در هر دو ساعت یک مادر در افغانستان بهدلیل عوارض قابل پیشگیری مربوط به بهداشت باروری و ولادی، جان خود را از دست میدهد.
این اتحادیه روز پنجشنبه، سوم عقرب، با نشر اعلامیهای گفته است که ۹۰ درصد زنان در افغانستان به خدمات بهداشتی ضروری دسترسی ندارند.
براساس این اعلامیه، خدمات اولیهی بهداشتی تنها در اختیار ده درصد زنان قرار دارد. «نرخ مرگومیر مادران، اطفال و نوزادان در میان بالاترین میزان مرگومیر جهان باقی مانده است. در هر دو ساعت یک مادر بهدلیل عوارض قابل پیشگیری مربوط به صحت باروری و ولادی، جان خود را از دست میدهد و بیستوپنج درصد شهروندان افغانستان در مناطق صعبالعبور و محروم زندگی میکنند».
اتحادیه اروپا، اعلام کرده است که ۱۶ میلیون یورو به سازمان جهان بهداشت و ۱۵ میلیون یورو به دفتر جمعیت سازمان ملل متحد در افغانستان برای بهبود خدمات بهداشتی کمک کرده است.
این اتحادیه، به مناسبت ۲۴ اکتوبر، روز ملل متحد، گفته است این حمایت مالی و ارایه کمکها برای بهبود خدمات تداوی بیماریهای غیرساری، از جمله سرطان و گسترش خدمات در بخشهای بهداشت باروری، نسایی و ولادی، نوزادان، صحت طفل و نوجوانان اختصاص داده شده است.
در اعلامیهی اتحادیه اروپا آمده است که افغانستان در ارایهی خدمات اولیهی بهداشتی، بهویژه برای زنان، جوانان و کسانیکه در مناطق محروم زندگی میکنند با چالشهای قابل توجهی مواجه است.
ویرونیکا باسکوویک پوهر، سرپرست نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان گفته است این حمایت مالی تضمین میکند که مراقبتهای بهداشتی به افرادی که بیشتر به آن نیازمند هستند، برسد و حوزههای حیاتی مانند صحت باروری، مراقبت از مادر و نوزاد و مبارزه با بیماریهای مزمن در اولویت قرار گیرند.
او افزوده است: «ما به این باور هستیم که با همکاری مستمر، مبتنی بر اعتماد، شفافیت و مشارکت، میتوانیم تاثیر پایداری برصحت و رفاه آسیبپذیرترین قشر افغانستان، بهویژه زنان و اطفال بگذاریم».
او افزوده است که این نهاد تعهد میکند که از دسترسی زنان و مردان در افغانستان، بهویژه در مناطق دورافتاده و محروم به خدمات بهداشتی ضروری اطمینان حاصل کند.
همزمان با این دفتر هماهنگ کنندهی کمکهای انساندوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا)، اعلام کرده است که این نهاد به دلیل کمبود بودجه قبلا دسترسی ۳.۷ میلیون نفر به خدمات بهداشتی اولیه را قطع کرده است.
اوچا گفته است به همین دلیل، تقریبا ۳۵۲ هزار کودک زیر پنج سال و ۲۵۸ هزار زن باردار و شیرده مبتلا به سوءتغذیهی متوسط از دریافت تغذیهی تکمیلی جامع محروم ماندهاند.