کافه‌ی «نایت»؛ ویژه‌ی زنان در هرات ایجاد شد

حدیث حبیب‌یار

یک زن جوان در شهر هرات، کافه‌ای را تحت نام «نایت»، ویژه‌ی زنان و دختران ایجاد کرده و هدف از این کار را فراهم‌ساختن فضای آرام برای رفع خسته‌گی زنان و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی عنوان می‌کند.

به‌گفته‌ی مسوولان این کافه از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۴ عصر به خدمت مشتریان زن قرار دارد.

بانو حامدی، مسوول بخش زنان این کافه در صحبت با خبرگزاری بانوان افغانستان، می‌گوید که به‌خاطر بیرون‌رفت از خانه‌نشینی و فراهم‌کردن فضای امن و آرام برای زنان، این کافه را ایجاد کرده‌ است. او گفت: «هدفم این‌ست که زنان از خانه‌های خود بیرون شوند، کتاب بخوانند، انگیزه بگیرند‌ و کار کنند».

بانو حامدی، می‌افزاید که در این کافه، خدماتی چون نوشیدنی‌های سرد و گرم، کیک و کلوچه و انواع مختلف شیریخ و بستنی ارائه می‌دهد. «ما در کافه‌ی خود علاوه‌بر نوشیدنی‌ها، بعضی از غذاهای خانگی هم آماده می‌کنیم. هم‌چنان کتاب‌های رمان، اندرز و انگیزیشی نیز در دست‌رس مشتریان خود قرار می‌دهیم».

مسوول «کافه‌‌ی نایت» از زنان و دختران می‌خواهد که تحت هر شرایطی با افسردگی و خانه‌نشینی مبارزه کنند و برای فراهم‌کردن مصارف زندگی خود به تجارت‌های کوچک رو آورند. «پیام من به دختران کشورم این‌ست که خودتان را همیشه باور داشته باشید. دست از تلاش بر ندارید. هدف برای خود تعیین کنید و آن‌قدر دنبالش بروید تا برسید».

وی هم‌چنان می‌افزاید؛ بیش‌از یک هفته از افتتاح این کافه می‌گذرد و تاکنون مورد استقبال گرم زنان و دختران قرار گرفته است. او گفت: «تاحال زنان و دختران استقبال گرمی از کافه‌ی ما داشتند. هرچه از چنین کار‌هایی استقبال نمایند، سبب ایجاد انگیزه در وجود زنان دیگر می‌شود که کار کنند و خانه‌نشین نباشند».

شماری از دختران دانش‌آموز که برای مطالعه‌ی کتاب در این کافه گردهم آمدند از ایجاد این کافه استقبال کرده و آن‌ را فرصتی برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و رفع خسته‌گی و افسرده‌گی عنوان می‌کنند.

عکس: حدیث حبیب‌یار/خبرگزاری بانوان افغانستان

ثریا اکرمی – [نام مستعار]، دانش‌جو و یکی از مشتریان این کافه است. او می‌گوید که برای لحظه‌ی «دم تازه کردن» و مطالعه‌ی کتاب به این‌جا آمده است.

بانو ثریا، ایجاد چنین مکان‌ها را فرصتی برای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی و دوری از خانه‌نشینی توصیف کرده است. او بیان کرد: «از آن‌جایی که می‌دانيد، اکنون به‌دلیل محدودیت‌ها، اکثریت زنان و دختران خانه‌نشین استند. زمانی‌که در این کافه بیایند، بدون شک که حال و هوای شان تغییر می‌کند و به سمت مطالعه سوق داده می‌شوند».

وی خطاب به طالبان می‌گوید که حضور پر رنگ زنان در یک جامعه، نشان دهنده‌ی امنیت آن است. ثریا از این گروه می‌خواهد که هر چه زودتر محدودیت‌های کاری و آموزشی را از سر راه زنان و دختران بردارند.

او گفته است: «زمانی‌که زنان در گوشه و کنار کشور دیده شوند به افراد احساس امنیت دست می‌دهد. من خودم شخصا اگر جایی برم و زنان نباشند، ترس و دلهره دارم. متأسفانه طالبان خیلی از این موضوع‌ها درک نمی‌کنند».

ثریا نیز در پیامی به دختران کشورش می‌گوید که دست از تلاش بر ندارند و برای تحقق رویاهایشان از هیچ مبارزه‌ی دریغ نکنند.

از سوی هم، مسوولان در اتاق تجارت و صنایع زنان در هرات از این کافه استقبال کرده و می‌گویند که این کافه‌ها تحت قوانین وضع شده از سوی طالبان ایجاد شده و چهار کافه‌‌ی دیگر نیز با مدیریت زنان در هرات وجود دارد.

بهناز سلجوقی، رئیس اتاق تجارت زنان در هرات به خبرگزاری بانوان افغانستان، گفته‌ست که ممنوعیت‌های سد راه زنان در جهت ایجاد رستورانت و کافه‌های ویژه زنان کم‌تر شده‌است.

او گفت: «خوش‌بختانه اکنون چالش‌ها کم‌تر شده و تنها چالشی که در قسمت فعالیت‌های زنان تجارت‌پیشه با آن مواجه هستیم، تخصص نداشتن آنان در بخش‌‌های مربوطه‌ی شان است».

بانو سلجوقی در قسمت آمار زنان تجارت‌پیشه در هرات می‌گوید که اکنون نزدیک به ۷۸۰ زن و دختر در این ولایت به صورت رسمی مصروف تجارت‌های کوچک و بزرگ استند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا