گفت‌وگوی فوزیه کوفی با وزیر امور زنان شیلی درباره‌ی وضعیت زنان افغانستانی

حدیث حبیب‌یار

فوزیه کوفی، نماینده‌ی پیشین پارلمان افغانستان می‌گوید که با آنتونیا اورلانا، وزیر امور زنان در کشور شیلی، درباره‌ی وضعیت “وخیم” زنان و دختران افغانستانی، گفت‌و‌گو کرده است.

بانو کوفی، امروز (سه‌شنبه، ۲۴ میزان) با نشر مطلبی در اکس‌اش نگاشته که در این گفت‌وگو روی پاسخ‌گو کردن طالبان به‌دلیل نقض حقوق بشر به‌ویژه حقوق زنان و دختران و جرم‌انگاری “آپارتاید جنسیتی” در افغانستان، تاکید کرده است.

او گفت: “ما در مورد وضعیت وخیم پیش روی زنان و دختران در افغانستان که با فزایند محرومیت از حقوق ابتدایی روبه‌رو هستند و هم‌چنان درباره‌ی تلاش‌های مشترک آینده برای پاسخ‌گو ساختن طالبان گفت‌وگو کردیم”.

نماینده‌ی پیشین پارلمان کشور در بخشی از این مطلب هشدار داده که اگر کشور‌های جهان از افرادی که تحت رژیم‌های سرکوب‌گر هستند حمایت نکنند، “ریا‌کاری و تبعیض جنسیتی” تمام جهان را فرا خواهد گرفت.

طالبان، با روی کار آمدن دوباره‌ی شان در افغانستان، حدود ۸۰ فرمان محدود‌کننده بر زنان و دختران وضع کرده‌اند. بیش‌از سه سال می‌شود که زنان تحت حاکمیت طالبان از تمام حقوق ابتدایی شان از جمله حق آموزش، کار، سفر، تفریح و مشارکت‌های سیاسی محروم استند.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد، همواره نقض حقوق اساسی زنان و دختران را مصداق “آپارتاید جنسیتی” خوانده‌ و از مرجع‌های قضایی کشورها خواسته‌اند تا این پدیده را به‌رسمیت بشناسند.

این در حالی‌ست که چندی پیش نیز شمار زیادی از فعالان حقوق زن از کشورهای مختلف حتی کشورهای غربی به‌شمول آلمان و فمینیست‌های اوکراینی، نیز در نشست‌های بین‌المللی و گفت‌وگوها هم‌بستگی خود را با زنان در افغانستان اعلام کرده‌بودند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا