رکود نشریههای زنانه در هرات
گزارشگر: شکریه امینی
شمار زیادی از نشریههای زنانه در ولایت هرات به دلیل عدم بودجه کافی و نبود کارمند از فعالیت باز مانده است.
این نشریهها که برای بلند بردن ظرفیت زنان راه اندازی شده است و بیشتر کارکرد شان در راستای انعکاس فعالیتهای زنان است از 30 نشریه به هفت تا کاهش یافته است.
مسوولان این نشریهها در کنار اقتصاد پایین، نبود کارمند و نبود فرهنگ روزنامه خوانی را از دلایل عمده کاهش نشریههای زنانه عنوان میکنند.
نجوای زن، یکی از نشریهها زنانه که توسط بانوان در سال ۱۳۹۲ تاسیس شد به دلیل نداشتن حامی مالی بعد از مدتی از نشر باز ماند.
نسیمه همدرد مدیر مسول این نشریه میگوید:« دراوایل تمام هزینه چاپ را از بودجه شخصی خود پرداخت میکردم اما مشکلات اقتصادی سبب بسته شدن این نشریه شد.»
وی افزود تمام فعالیتهای این نشریه از سوی ۵ نفر از بانوان بصورت رضاکارانه انجام میشد
هدهد یکی دیگر از این نشریههای زنانه است که از فعالیت باز مانده است
مدیر مسول آن زینب محسینی، در این زمینه میگوید، هدهد یک نشریه دانشجوی بود که در سال 1394 توسط دانشجویان دانشکده ژورنالیزم تاسیس شد و بیشتر در راستای زنان و در قسمت بالا بردن ترویج فرهنگ مطالعه در بین جوانان کارکرد داشت.
وی دلیل بسته شدن این نشریه را کمبود بودجه و نبود کارمند عنوان کرد.
سخن از کاهش نشریههای زنان در حالی به میان میآید که مسوولان ریاست اطلاعات و فرهنگ هرات نیز بر این مشکل مهر تایید میگذارند.
نوراحمد کریمی آمراطلاعات ریاست اطلاعات وفرهنگ میگوید، از آغاز پیدایش نشریهها تا اکنون حدود ۳۰ نشریه مختص به بانوان در ولایت هرات فعالیت داشتند که اکنون این تعداد ۷-۱۰ نشریه رسیده است.
آقای کریمی گفت نشریه بیننه ، النجم، ساقب و عروج از جمله نشریههای زنانه هستند که فعلا فعالیت دارند.
اما از دیدگاه کارشناسان عوامل دیگری نیز در کاهش این نشریهها نقش دارد.
در این مورد سهیلا عرفانی رییس دانشکده روزنامهنگاری دانشگاه هرات به خبرگزاری بانوان گفت در کنار مشکلات اقتصادی، بیسوادی وسبقت گرفتن رسانههای صوتی وتصویری از نشریههای چاپی، سبب کاهش فرهنگ روزنامهخوانی در بین مردم عام گردیده است.
این در حالیست که نخستین نشریه زنانه در هرات در سال 1336 بنام مهری توسط صاعقه احراری به فعالیت آغاز کرد.