زنان معترض: آپارتاید جنسیتی جرم‌انگاری شود

لیدا بارز

زنان معترض عضو «جنبش شنبه‌‌های ارغوانی»، از سازمان ملل متحد می‌خواهند تا «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان را جرم‌انگاری کرده و از حقوق میلیون زن و دختر افغانستانی دفاع کند. 

«جنبش شنبه‌های ارغوانی»، امروز سه‌شنبه، دهم میزان، با قدردانی از صحبت‌های اخیر گوردون براون، فرستاده‌‌ی ویژه‌ی سازمان ملل برای آموزش جهانی، گفته‌ است این اقدام گام مهم در مسیر تحقق عدالت برای میلیون‌ها زن و دختر افغانستانی‌ست که روزانه تحت شدیدترین شکل سرکوب و تبعیض قرار دارند.

زنان معترض، عضو این جنبش با نشر اعلامیه‌ی که نسخه‌ی از آن به خبرگزاری بانوان افغانستان نیز ارسال شده است، می‌گویند: «جنبش شنبه‌های ارغوانی، به‌عنوان صدای زنان سرکوب‌شده افغانستان، بر هم‌بستگی جهانی در این مبارزه تأکید می‌نماید و از تمامی نهادهای حقوق بشری می‌خواهد تا فشارهای دیپلماتیک و قانونی لازم را برای تحقق عدالت و پایان دادن به این آپارتاید وحشت‌ناک قرن بیست‌ویکم اعمال نمایند». 

«جنبش شنبه‌های ارغوانی» می‌گوید که هرگونه تاخیر در به‌رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان، نه‌تنها به ادامه‌ی نقض حقوق بشری زنان منجر خواهد شد؛ بلکه اعتبار نهادهای بین‌المللی در دفاع از حقوق بشر را نیز زیر سوال می‌برد.

گوردون براون، فرستاده‌‌ی ویژه‌ی سازمان ملل برای آموزش جهانی، با اشاره به ممنوعیت‌های اعمال‌شده علیه دختران در افغانستان، این محرومیت را بزرگ‌ترین نقض حقوق دختران در جهان دانست.

آقای براون در یک نشست خبری تاکید کرد که محدودیت‌ها علیه دختران در افغانستان آشکارا نوعی سرکوب است که به آپارتاید جنسیتی منجر می‌شود. 

او گفته است: «من کاملا مطمئن هستم که کمیته‌ی حقوقی سازمان ملل این وضعیت را به عنوان آپارتاید جنسیتی به رسمیت خواهد شناخت».

این مقام ارشد سازمان ملل با اشاره به تلاش‌های موجود، از جمله ارایه‌ی آموزش‌های آنلاین برای مکتب‌های زیرزمینی و جامعه‌محور و هم‌چنین بورسیه‌های آموزشی در خارج از افغانستان، گفته است: «اکنون زمان آن رسیده که کشورهای مسلمان برای پایان دادن به سرکوب دختران در افغانستان متحد شوند».

گوردون براون هم‌چنین تاکید کرده است که توصیه‌های مربوط به آموزش، چه در غزه و چه در کشورهای کم‌درآمد و با درآمد متوسط پایین، از جمله افغانستان، باید جدی گرفته شود.

زنان معترض در داخل کشور نیز از سازمان ملل متحد و نهادهای بین‌المللی مرتبط قاطعانه می‌خواهند تا در راستای به «رسمیت‌شناسی رسمی آپارتاید جنسیتی» توسط گروه طالبان، به‌سرعت و با جدیت اقدام نمایند. 

به‌رسمیت شناسی آپارتاید جنسیتی، «مهم‌ترین خواست‌‌های» زنان افغانستانی است. آنان با اشاره به سازمان ملل متحد، می‌گویند: «به دادگاه کشاندن و پاسخ‌گو قرار دادن گروه طالبان به‌ویژه رهبران ارشد این گروه به عنوان عاملان اصلی جنایات سیستماتیک علیه بشریت و آپارتاید جنسیتی علیه زنان افغانستان است؛ پاسخ مثبت دهند».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا