چرا زنان مطالعه نمیکنند؟
گزارشگر: فروزان فروغ خاوری
وابستگیهای اقتصادی و زیاد شدن رسانههای اجتماعی به ویژه فیسبوک از جمله دلایلی است که سبب شده شمار زیادی از بانوان دانشآموخته مطالعه را به فراموشی بسپارند.
شماری از بانوان اقتصاد ضعیف و وجود اینترنت را دلیل بر این کار میدانند.
خاطره یکی از دانشجویان دانشگاه هرات در این مورد چنین میگوید:”من به جز کتابهای درسی دیگر هیچ کتابی مطالعه نکردم به دلیل این که پولی ندارم که برم و کتاب بگیرم.”
وی گفت:” به کتابخانه هم زیاد نمیروم چون هنوز هم مردم به یک دختری که زیاد از خانه بیرون شود به چشم خوب نمیبینند.”
در کنار مشکلات اقتصادی، وجود اینترنت و شبکههای اجتماعی نیز یکی دیگر از دلایلی است که سبب شده تا زنان کمتر مطالعه کنند.
راضیه دلیل عدم مطالعه را وجود اینترنت دانسته و گفت”: من قبلا زیاد مطالعه میکردم اما با به وجود آمدن اینترنت و سهولتهای که ایجاد کرده است دیگر کمتر مطالعه میکنم چون مطالعه کتاب هزینه زیاد تری نسبت به اینترنت دارد.”
در همین حال شماری از کتاب فروشان میگویند نقش بانوان در زمینه مطالعه کم رنگ بوده وحدود سی درصد از بانوان کتابهای از قبیل کتابهای روانشناسی واجتماعی را برای بلند بردن سطح آگاهی و دانش خود خریداری میکنند.
عبدالخالق یکی از کتاب فروشان میگوید:” در کل برای فروش کتاب ما خریدار کم داریم اما از همین میان هم بانوان درصد بسیار کمی از خریداران ما را تشکیل میدهند.”
این در حالیست که عدهی از نویسندهها دلیل عدم علاقه زنان به مطالعه را عدم آگاهی و پایین بودن سطح دانش عنوان میکنند.
فروزان امیری یکی از نویسندهها به این باور است که زنان هنوز به خود آگاهی نرسیدند و که این خود سبب بیعلاقهگی آنها در نوشتن وخواندن میشود.
وی افزود:” زمانی میتوان فرهنگ مطالعه را در بین خانمها ترویج داد که سطح آگاهی و دانش آنها را بالا برد.”
سخن ازعدم علاقه زنان به مطالعه در حالی به میان میآید که همه ساله برای زمینه سازی و ترویج فرهنگ مطالعه نمایشگاههای کتاب در سطح ولایت هرات برگزاری میشود.