چرا زنان مطالعه نمی‌کنند؟

 

گزارشگر: فروزان فروغ خاوری

وابستگی‌های اقتصادی و زیاد شدن رسانه­‌های اجتماعی به ویژه فیسبوک از جمله دلایلی است که سبب شده شمار زیادی از بانوان دانش‌آموخته مطالعه را به فراموشی بسپارند.

شماری از بانوان اقتصاد ضعیف و وجود اینترنت را دلیل بر این کار می‌دانند.

خاطره یکی از دانشجویان دانشگاه هرات در این مورد چنین می‌گوید:”من به جز کتاب‌های درسی دیگر هیچ کتابی مطالعه نکردم به دلیل این که پولی ندارم که برم و کتاب بگیرم.”

وی گفت:” به کتاب‌خانه هم زیاد نمی‌روم چون هنوز هم مردم به یک دختری که زیاد از خانه بیرون شود به چشم خوب نمی‌بینند.”

در کنار مشکلات اقتصادی، وجود اینترنت و شبکه‎های اجتماعی نیز یکی دیگر از دلایلی است که سبب شده تا زنان کمتر مطالعه کنند.

راضیه دلیل عدم مطالعه را  وجود اینترنت دانسته و گفت”: من قبلا زیاد مطالعه می‎کردم اما با به وجود آمدن اینترنت و سهولت‌های که ایجاد کرده است دیگر کم‌تر مطالعه می‌کنم چون مطالعه کتاب هزینه زیاد تری نسبت به اینترنت دارد.”

در همین حال شماری از کتاب فروشان می­‌گویند نقش بانوان در زمینه مطالعه کم رنگ بوده وحدود سی درصد از بانوان کتاب­‌های از قبیل کتاب‌های روانشناسی واجتماعی را برای بلند بردن سطح آگاهی و دانش خود خریداری می­‌کنند.

عبدالخالق یکی از کتاب فروشان می­‌گوید:” در کل برای فروش کتاب ما خریدار کم داریم اما از همین میان هم بانوان درصد بسیار کمی از خریداران ما را تشکیل می‌دهند.”

این در حالیست که عده‎ی از نویسنده‌ها دلیل عدم علاقه زنان به مطالعه را عدم آگاهی و پایین بودن سطح دانش عنوان می‌کنند.

فروزان امیری یکی از نویسنده‌ها به این باور است که زنان هنوز به خود آگاهی نرسیدند و که این خود سبب بی‌علاقه‌گی آن‌ها در نوشتن وخواندن می‌شود.

وی افزود:” زمانی می‌توان فرهنگ مطالعه را در بین خانم‌ها ترویج داد که سطح آگاهی و دانش آن‌ها را بالا برد.”

سخن ازعدم علاقه زنان به مطالعه  در حالی به میان می‌آید که همه ساله برای زمینه سازی و ترویج فرهنگ مطالعه نمایشگاه‌های کتاب در سطح ولایت هرات برگزاری می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا