پافشاری زنان برای محاکمهی عاملان آپارتاید جنسیتی در افغانستان
لیدا بارز
زنان معترض عضو «ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان»، با استقبال از تصمیم ۲۶ کشور جهان مبنی بر کشاندن طالبان به دادگاه بینالمللی دادگستری، گفتهاند که وضع قانونهای «سختگیرانهی» طالبان بر زنان و دختران باعث محرومیت آنان از همهی بخشهای زندگی اجتماعی شده است.
اعضای «ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان» امروز سهشنبه، دهم میزان، با نشر نوارهای جداگانهای تصویری در برگهی کاربری اکس، خرسندی شان را از حمایت کشورهای جهان از زنان افغانستانی، بیان کردهاند.
زنان معترض میگویند؛ طالبان در سه سال اخیر با حذف زنان و دختران بهطور کامل از جامعه باعث شدهاند این قشر «مظلوم و آسیبدیده» از زندگی کردن محروم شوند.
بر اساس گفتههای آنان، طالبان هر روز قانونهای تازهی را برای محدودکردن هرچه بیشتر زنان در افغانستان، وضع میکنند.
«ائتلاف جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان»، حرکت حمایتی جهان مبنی بر محاکمهی طالبان، را نمادی از تعهد جهانی به حقوق زنان دانسته و میگوید؛ این اقدام بازتاپ تلاشها و مبارزههای خستهگی ناپذیر زنان «شجاع» افغانستانی است.
در نوارهای ویدیویی آنان بیان شده است: «زنانی که طی سه سال اخیر در شرایط سخت با شجاعت در خیابان های کابل فریاد زدند. پیروزی امروز نتیجهی پایهداری و استقامت آنهاست. این زنان صدای حق عدالت را به جهان رساندن و ثابت کردن که هرگز تسلیم نخواهد شدند. این گام تاریخی بدون زنان مبارز و شجاع افغانستانی ممکن نبود».
زنان معترض همچنین بر ادامهی حمایتهای جهانی از زنان افغانستانی و حقوق شان پافشاری داشته و میگویند که طالبان، «باید به سزای اعمال شان برسند و حامیهای آپارتاید جنسیتی» در افغانستان بهرسیت شناخته شود.
این صحبتها در حالی بیان میشود که ۲۶ کشور جهان از طرح آلمان، هالند، استرالیا و کانادا که درخواست معرفی طالبان و ارجاع پروندهی این گروه به عنوان عاملان نقض حقوق بشر و حقوق زنان در افغانستان، به دادگاه لاهه را داشتهاند، حمایت کردهاند.