نمایش‌گاه “صنایع‌دستی”، با حضور زنان در هرات گشایش یافت

حدیث حبیب‌یار

نمایش‌گاه “صنایع‌دستی”، به‌ مناسبت روز جهانی گردش‌گر در قلعه‌ی اختيارالدين شهر هرات گشایش یافت. این نمایش‌گاه به مدت شش روز برگزار شده است.

نمایش‌گاه صنایع دستی روز (یک‌شنبه، ۸ سنبله) در دو بخش جداگانه‌، با حضور صد‌ها زن گشایش یافته است. مسوولان محلی در هرات می‌گویند که آثرهای مختلف هنری و تولیدات خانگی زنان در این‌جا به‌نماش گذاشته شده‌ است.

ماریا ثامر ارباب‌زاده، مسوول غرفه‌ی دختران نقاش در این نمایش‌گاه در صحبت با خبرگزاری بانوان افغانستان، هدف از گشایش این نمایش‌گاه را رونق صنعت گردش‌گری و حمایت از صنایع‌دستی هنرمند‌های این شهر عنوان می‌کند.

به گفته‌ی این زن تجارت‌پیشه، در این نمایش‌گاه ۱۰۰ غرفه وجود دارد. ۵۰ غرفه‌ی آن به زنان متشبث و تجارت‌پیشه اختصاص یافته است.

ماریا می‌گوید که زنان متشبث در غرفه‌های خود سبک‌های مختلفی از صنایع‌دستی از جمله میناتوری، کندن‌کاری، خطاطی، سفال‌کاری، خیاطی، گل‌دوزی، نقاشی و قالین‌بافی را به‌نمایش گذاشته‌اند.

بانو ثامر، از استقبال مردم ابراز قدردانی می‌کند. او می‌افزاید که محصولات زنان تجارت‌پیشه، در این نمایش‌گاه تاکنون فروش چشم‌گیری داشته است.

او هم‌چنان، با ابراز خرسندی می‌افزاید که در روز نخست، حضور زنان و دختران در این نمایش‌گاه پر رنگ بوده است. او گفت: “خوش‌بختانه در روز نخست، حضور بازدیدکنندگان فراتر از حد تصور ما بود. بیش‌از صدها زن و دختر تاکنون از غرفه‌های ما دیدن کردند”.

این نمایش‌گاه، با حضور گردش‌گرانی از کشورهای ترکیه و ایران برگزار شده است.

حنیفه – [نام مستعار]، یکی دیگر از غرفه‌داران نمایش‌گاه “صنایع‌دستی” نیز از برگزاری این نمایش‌گاه خوشحال است. این زن، برگزاری چنین نمایش‌گاه‌ها را فرصتی برای جهانی شدن تولیدات داخلی کشور می‌داند.

او می‌افزاید که اگر چنین نمایش‌گاه‌ها افزایش پیدا کند؛ زنان و دختران می‌توانند محصولات خود را با سهولت به فروش برسانند. وی گفت: “امروز که فرصت یافتم در این نمایش‌گاه غرفه برپا کنم، خیلی خوشحال هستم. چنین برنامه‌هایی سبب می‌شود تا ما جهان را با توانایی خود آشنا بسازیم”.

حنیفه، در غرفه‌ی خود در این‌جا مصروف فروش ادویه‌ و مساله‌جات غذایی است. او می‌گوید که حضور بازدیدکنندگان در این نمایش‌گاه برای آن انگیزه و امید می‌بخشد. “زمانی‌که زنان و دختران از ساخته‌های دست ما استقبال می‌کنند برای ادامه‌ی کار خود انگیزه می‌گیرم”.

هرات از جمله شهرهای باستانی در غرب کشور است که سالانه تعداد زیادی از گردش‌گران خارجی و داخلی جهت بازدید از آثار باستانی به این شهر سفر می‌کنند.

نوریه، یکی از بازدیدکنندگان این نمایش‌گاه است. او به‌خاطر خریداری تابلوی نقاشی برای اتاق خود به این نمایش‌گاه آمده‌ است‌. نوریه، می‌گوید که خرید صنایع‌دستی زنان در شرایط فعلی می‌تواند، “امیدبخش” باشد.

وی می‌افزاید که برگزاری چنین نمایش‌گاه‌ها می‌تواند، برای بهتر شدن وضعیت روانی دختران بازمانده از آموزش موثر واقع شود.

او گفت: “امروزه همه‌ی ما در داخل خانه‌ها افسرده نشسته هستیم. اگر یک روز هم برای ما خوش بگذرد، معجزه است. من مطمئن هستم که حضور پر رنگ زنان و دختران در این‌جا فقط از دلتنگی و دوری از فضای خسته‌کننده‌ی خانه است”.

این در حالی‌ست که چندی پیش نیز نمایش‌گاه سه روزه‌ی صنایع‌دستی تحت عنوان “عالیست افغانیست”، برای دومین بار با حضور صد‌ها اشتراک کننده‌ی زن در ولایت هرات برگزار شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا