کنش‌گران حقوق بشر، خواستار به‌رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی شدند

آی‌نور سعیدپور

گروهی از فعالان و کنش‌گران حقوق بشر در برلین با برگزاری تجمع اعتراضی از دولت آلمان خواستند که “آپارتاید جنسیتی و نسل‌کشی هزاره‌ها” در افغانستان را به رسمیت بشناسد. 

این تجمع اعتراضی، روز (یک‌شنبه، ۲۹ سپتامبر)، در هم‌راهی با مهره بارکزی و دایانا اندیشور، فعالان حقوق بشر و دگرباشان جنسی در آلمان برگزار شد. 

مهره بارکزی و دایانا اندیشور، دو فعال حقوق بشر و دگرباشان جنسی در واکنش به نقض حقوق بشر در افغانستان، اعتصاب غذایی کرده‌اند. 

عکس: ارسال‌شده به خبرگزاری بانوان افغانستان

معترضان در تجمع اعتراضی‌شان نامه‌ا‎ی سرگشاده‎ی مهره بارکزی، فعال حقوق دگرباشان جنسی به دولت آلمان را منتشر کردند.

نسخه‌ی از این نامه به خبرگزاری بانوان افغانستان نیز ارسال شده است.

در نامه‌ی منتشر شده آمده است که گروه طالبان در سه سال حاکمیت‌شان، زنان را به شکل کامل از کار، آموزش و حضور در جامعه حذف کرده‎اند. دگرباشان جنسی به شکل پنهانی زندگی می‎کنند، هزاره‎ها به شکل سیستماتیک نسل‎کشی می‎شوند و از اقوام و گروه‎های مختلف در افغانستان، هویت‎زدایی، صورت می‎گیرد.

مهره بارکزی، خطاب به دولت آلمان گفته است که آن‌چه بر زنان و دگرباشان جنسیتی در افغانستان می‎گذرد؛ مصداق روشنی از آپارتاید و حذف سیستماتیک جنسیتی است. او تاکید کرده که دولت آلمان باید با قبول رنج سیستماتیک اعمال‎شده بر زنان افغانستان، آپارتاید جنسیتی در افغانستان را به رسمیت بشناسد.

این فعال حقوق بشر گفته که هزاره‌‎ها در افغانستان به دلیل تفاوت مذهبی، به شکل سیستماتیک توسط گروه‎های هم‌کار با طالبان نسل‎کشی می‎شوند. آنان از دولت آلمان می‌خواهند که افزون بر به‌رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی، نسل‌‎کشی هزاره‎ها را نیز به رسمیت بشناسد.

معترضان گفته‌اند که دولت آلمان باید هر نوع رابطه‎ و همکاری تخنیکی و دیپلماتیک با طالبان را قطع و تحریم‎های شدیدی را بر مقام‌های این گروه اعمال کند. 

این اعتصاب غذایی دو فعال حقوق بشر در حالی صورت می‌گیرد که پیش از این دولت آلمان، استرالیا، کانادا و هالند در حاشیه‌ی نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به طالبان هشدار دادند، در صورتی‌که نقض حقوق زنان را پایان ندهد از این گروه به دادگاه دادگستری مستقر در لاهه شکایت می‌کنند. 

پیش از این نیز، فعالان حقوق بشر بارها خواستار به رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی شده‌اند. 

طالبان در سه سال گذشته، بیش از ۸۰ فرمان به هدف محدودسازی زنان و دختران وضع و اجرا کرده است. زنان در نتیجه‌ی این فرمان‌ها از ابتدایی‌ترین حقوق‌شان نیز محروم اند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا