زنان: جهان در برابر آپارتاید جنسیتی طالبان اقدام موثر کند

آی‌نور سعیدپور

گروهی از زنان معترض موسوم به “جنبش فانوس آزادی زنان افغانستان” از نهادهای بین‌المللی می‌خواهند که اقدام‌های قاطع و مؤثری را برای مقابله با آپارتاید جنسیتی و احیای حقوق زنان و دختران افغانستانی روی دست گیرند.

اعضای این جنبش اعتراضی، با برگزاری تجمع اعتراضی در مکان سربسته و نامعلومی می‌گویند که زنان و دختران افغانستانی به‌ویژه در حوزه‌های آموزش، کار و آزادی‌های اجتماعی تحت “شدیدترین محدودیت‌ها و تبعیض‌ها” قرار دارند. 

در اعلامیه‌ای این زنان معترض که نسخه‌ی از آن به خبرگزاری بانوان افغانستان نیز ارسال شده؛ آمده است که طالبان با محروم کردن زنان و دختران از حق آموزش و فعالیت‌های اجتماعی، حقوق ابتدایی انسانی آن‌ها را نقض کرده و به‌طور گسترده‌ای مانع از پیش‌رفت و زندگی مستقل زنان شده است. زنان معترض تاکید دارند که این اقدام‌های طالبان “جنایت آشکار، نقض قانون‌های بین‌المللی و ارزش‌های حقوق بشری” است.

این زنان معترض عضو جنبش “فانوس آزادی زنان افغانستان” تاکید دارند که جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های حقوق بشری از طریق “پی‌گرد قانونی و مجازات مسئولان آپارتاید جنسیتی، اعتماد مردم به نظم حقوقی جهانی و عدالت” را بازسازی کنند. 

جنبش فانوس آزادی زنان افغانستان، می‌گوید که “به مبارزه برای عدالت، حقوق برابر و آینده‌ای روشن‌تر” برای همه زنان و دختران افغانستانی ادامه می‌دهند. 

هم‌چنان اعضای این جنبش از اقدام کشورهای آلمان، کانادا، هالند و استرالیا مبنی بر شکایت رسمی از طالبان به محکمه جزای بین‌المللی حمایت کردند. 

در ادامه‌ی این اعلامیه‌ی آمده است که اقدام این چهار کشور “گامی ارزش‌مند در جهت پایان دادن به نقض سیستماتیک حقوق زنان در افغانستان و تلاش برای برقراری عدالت” است.

طالبان، در سه سال گذشته زنان و دختران را با صدور بیش از ۸۰ فرمان از اساسی‌ترین و ابتدایی‌ترین حقوق‌شان محروم کرده‌اند. 

این گروه در ماه گذشته، قانون “امر به‌ معروف و نهی از منکر” را تنفیذ و توشیح کرد. 

این قانون محدودیت‌های تازه‌ی بر زنان وضع می‌کند. حت صدا و صورت زنان در این قانون عورت دانسته شده است.

در آخرین مورد، چهار کشور قدرت‌مند جهان؛ آلمان، هالند، استرالیا و کانادا به طالبان هشدار دادند؛ در صورتی‌که نقض حقوق بشر را متوقف نکند؛ از این گروه به دادگاه بین‌المللی دادگستری مستقر در لاهه شکایت خواهد کرد. 

اقدام این چهار کشور، مورد استقبال ۲۰ کشور دیگر قرار گرفته است.

با این حال، حمدالله فطرت، معاون سخن‌گوی طالبان در واکنش به این اقدام بار دیگر نقض حقوق زنان رد کرد. 

او در یک نوار صوتی، مدعی شد که گرده طالبان حقوق زنان را مطابق به شریعت اسلامی تامین کرده است. 

معاون سخن‌گوی طالبان، کشورهای جهان را به “پروپاگنداسازی” در برابر رژیم‌شان متهم کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا