همصدایی جهان و استقبال زنان برای محاکمهی طالبان
لیدا بارز
همزمان با استقبال ۲۰ کشور جهان از طرح معرفی طالبان به دیوان بینالمللی دادگستری، زنان معترض عضو «شبکه زنان جمهوریخواه» از سایر کشورهای منطقه و جهان میخواهند تا از این روند حمایت کرده و در کنار زنان افغانستانی قرار بگیرند.
«شبکه زنان جمهوریخواه» در ادامهی همصدایی بیشاز ۲۰ کشور جهان، با نشر اعلامیهای که به خبرگزاری بانوان افغانستان، فرستاده شده است، میگوید: «این یک حقیقت عینی و آشکار است که افغانستان بهشت امنی برای تروریستان داخلی، بینالمللی و منطقهای مبدل شده است».
در اعلامیهی منتشر شده آمده است که هبتالله آخندزاده، رهبر گروه طالبان در حالیکه از ظاهرشدن در ملاء عام در «ترس» است؛ اما با گذشت هر روز که از حکومت این گروه که در کشور، رهبر طالبان با صدور فرمانهای خود فضا را برای زندگی عادی مردم افغانستان بهویژه زنان «تنگ و شکننده» کرده است.
بهباور زنان معترض؛ طالبان زنان را از آموزش محروم کرده و حق مالکیت فکری و معنوی را از زنان گرفتند. این گروه حزبها و حرکتهای سیاسی و جامعهی مدنی را منحل کردند. تخصصسالاری را محو کرده و منابع طبیعی کشور را به تاراج بردهاند.
«شبکه زنان جمهوریخواه» در اعلامیهی خود گفتهاند: «طالبان، بیعدالتی بهشمول قتلهای هدفمندانه کارمندان دولت پیشین و نظامیان را همه روز در نقاط مختلف کشور انجام میدهند و نزدیک به هزار تن از زنان در زندانهای طالبان بدون ارتکاب جرم زندانی هستند».
این زنان با توجه به نقض گستردهی حقوق بشر و حقوق زنان در کشور بیان میکنند که کشورهای جهان و منطقه بر اساس منطق انسانیت و منش عدالتخواهی، به مبارزه در برابر «تروریزم» و حالت «سیاه و تاریکی» که در کشور جریان دارد، منسجم شده و در یکصف واحد در کنار زنان معترض افغانستانی ایستاده و برای نابودی و متلاشی کردن طالبان در کنار مردم افغانستان و بهویژه زنان قرار بگیرند.
آسوشیتدپرس با نشر گزارشی گفته است که بیش از ۲۰ کشور جهان از طرح شکایت علیه طالبان در دادگاه بینالمللی دادگستری در صورت عدم توقف تبعیض جنسیتی، حمایت کردهاند.
این رسانه بدون ذکر نام کشورها گفته است که این کشورها به نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر در افغانستان، بهویژه تبعیض جنسیتی علیه زنان و دختران را محکوم میکنند.
این کشورها هشدار دادهاند که در صورت ادامهی نقض حقوق زنان، ابتدا داوری حقوقی و سپس ارجاع پرونده به دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه صورت خواهد گرفت.
کشورهای آلمان، کانادا، هالند و استرالیا در یک حرکت اعتراضی در واکنش به نقض حقوق بشر و حقوق زنان در افغانستان، روز چهارشنبه، چهارم میزان در نشست حاشیهی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد زنان افغانستانی، طرحی را مطرح کردهاند که پروندهی طالبان را به دادگاه بینالمللی کیفری ارجاع میدهد.
این کشورها به طالبان، شش ماه فرصت دادهاند تا به نقض حقوق بشر پایان داده و در صدور فرمانهای ضدزن خود تجدید نظر کنند.
این اقدام کشور آلمان و متحدانش در دو روز اخیر با استقبال شماری از کشورها و فعالان حقوق بشر و مدافعان حقوق زنان مواجه شده است.