آموزش آنلاین؛ ناچاری دختران برای گذر از محدودیتهای طالبان
آینور سعیدپور
بنیاد ملاله، میگوید که طالبان پس از به دست گرفتن قدرت، سیستم «آپارتاید جنسیتی» را در افغانستان ایجاد کرده که دختران از همهی حقوقشان از جمله آموزش محروم اند. این بنیاد میگوید که با همکاری شماری از نهادهای دیگر برای دختران افغانستانی آموزش از راه دور (آنلاین) را فراهم میکند.
این بنیاد حامی آموزش، با نشر گزارشی میگوید که افغانستان پس از خروج نیروهای ایالات متحده، سیستم «آپارتاید جنسیتی» را تجربه میکند و این افغانستان تحت تسلط طالبان تنها کشوری در سطح جهان است که دختران بالاتر از صنف ششم از مکتب رفتن محروم هستند.
در گزارش آمده است که صندوق ملاله با همکاری سایر سازمانها مانند سازمان بیگم برای زنان- که کانال ماهوارهای آن به یک میلیون جوان میرسد- به دسترسی دختران افغانستانی به آموزش کمک میکند.
سازمان بیگم، کانال رادیویی و تلویزیونی است که برای دختران برنامههای آموزشی را فراهم میکند.
بنیاد ملاله میگوید که با همکاری این سازمان تلاش دارد که برای دختران در افغانستان آموزش از راه دور را فراهم کند.
در گزارش در مورد هدف از راهاندازی آموزشهای آنلاین برای دختران چنین آمده است: «این تلاشها برای بازگرداندن نه تنها آموزش؛ بلکه رویاهاست و تضمین میکند که دختران افغانستانی باوجود چالشهای بزرگ» که با آن مواجه هستند به یادگیری ادامه میدهند.
در حالیکه دختران از آموزشهای بالاتر از صنف ششم در سراسر کشور محروم استند؛ فضاهای عمومی نیز به شدت بر آنان تنگ شده است و گروه طالبان با گذشت هر روز محدودیتهای تازهی بر آنان وضع و اجرا میکند.
در سه سال گذشته، شماری از نهاد و سازمانها تلاش کرده که برای دختران آموزش از راه دور را فراهم کند؛ اما باوجود این تلاشها افغانستان از جمله کشورهایست که هنوز هم بسیاری از ولسوالیهای آن حتا به خدمات مخابراتی دسترسی ندارند.