حوریه مصدق: جهان دستورهای مرد نامرئی قندهار را نادیده نگیرد

حدیث حبیب‌یار

حوریه مصدق، فعال حقوق بشر افغانستانی در پنجاه‌وهفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از سکوت کشورهای اسلامی در برابر نقض حقوق بشر به‌ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان انتقاد کرده‌ است.

بانو مصدق در سخن‌رانی خود در این نشست که ویدیوی آن از سوی فعالان حقوق زن در برگه‌ی اجتماعی اکس منتشر شده‌، گفته که سکوت جامعه‌ی جهانی به‌ویژه کشورهای اسلامی در برابر «دستورات مرد نامرئی قندهار (هبت‌الله آخندزاده، رهبر گروه طالبان)، ناامیدکننده و منزجرکننده است».

او افزوده‌ که این کشور‌ها وضعیت زنان افغانستانی را درک نمی‌کنند و شرایط وخیم آنان را نادیده می‌گیرند‌. بانو مصدق گفت: «تا هنوز کشور‌های اسلامی هیچ اعتراضی به سیاست‌های طالبان در افغانستان نکرده‌اند».

وی با ابراز نگرانی از توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان یاد کرد که واکنش‌های تند شمار زیادی از کشورهای جهان را در روز اول نشست شورای حقوق بشر درباره‌ی افغانستان به همراه داشته است.

او با اشاره به رهبر طالبان می‌افزاید که قوانین و فرمان‌های رهبر این گروه «غیراسلامی» است. وی گفت: «از کشورهای اسلامی می‌پرسم که یک مرد نامرئی در قندهار نشسته و خود را امیرالمومنین یا رهبر تمام ملت‌های مسلمان می‌خواند. آیا واقعا اعتقادات او برای شما قابل اجرا است»؟

این فعال حقوق بشر هم‌چنان به جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی در افغانستان تاکید کرده و می‌گوید که «هیچ خشونت، تبعیض یا آپارتایدی نباید به نام فرهنگ یا دین توجیه شود. آپارتاید را به‌رسمیت بشناسید».

مصدق در این نشست شورای حقوق بشر به کشورهای اسلامی هشدار داد که اگر از تعامل با طالبان دست نکشند، «افراط‌گرایی» در افغانستان دامن آنان را نیز خواهد گرفت.

گفتی‌ست که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز (دوشنبه، ۱۹ سنبله)، پنجاه‌وهفتمین نشست خود را برگزار کرد.

 در این نشست، شماری از کشورهای عضو از وضعیت حقوق بشری در افغانستان ابراز نگرانی کرده و خواستار توقف آن از سوی طالبان شده‌اند.

این در حالی‌ست که طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، محدودیت‌های گسترده بر حقوق و آزادی‌های شهروندان، به‌ویژه زنان وضع کرده‌اند و بیش‌از سه سال می‌شود که از سوی کشورهای جهان به نقض‌کننده‌‌گان حقوق بشر متهم استند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا