انتقاد زنان از رویکرد تعاملی جهان با طالبان
آینور سعیدپور
جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان، میگویند که جامعهی جهانی بهجای ایجاد فشار بر طالبان برای رعایت حقوق بشر با این گروه رویکرد تعاملی را در پیش گرفته است.
تعداد از زنان معترض موسوم به “جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان” در واکنش به نقض حقوق بشر، وضعیت بد مهاجران در کشورهای همسایه و رویکرد تعاملی جهان با طالبان در تهران پایتخت ایران گردهمایی برگزار کردند.
در اعلامیهای که نسخهی از آن به خبرگزاری بانوان افغانستان نیز ارسال شده؛ زنان معترض برای حل مشکلهای مهاجراتی خواستار حمایت و همکاری دفتر نمایندگی سازمان ملل برای رفع مشکلهای اقامتیشان شدهاند.
این زنان معترض میگویند که بهدلیل تهدیدهای امنیتی در حاکمیت طالبان به ایران پناه آوردهاند؛ اما در این کشور نیز با بدرفتاریها و خطر اخراج روبهرو اند.
در اعلامیه آمده است: “یکبار دیگر برنامهی اعتراضی خود را در مخالفت شدید بهخاطر تلاش برای تعامل و نزدیکی بعضی از کشورها و نهادها، با گروه زنستیز و افراطی طالبان بیان داشته، همچنان در مورد مشکلهای اقامتی مهاجران در ایران و بیتفاوتی و عدم همکاری دفتر نمایندگی سازمان ملل در ایران، اعتراض شدید خود را بیان میکنیم”.
اعضای “جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان” میگوید که در سه سال گذشته طالبان “هیچ نوع خشونت، جنایت، تبعیضهای گوناگون، تجاوز، بازداشت، شکنجه، قتلهای هدفمند، خفهکردن صدای آزادی بیان و حذف کامل زنان از اجتماع” دریغ نکردهاند.
در اعلامیه آمده است که جامعهی جهانی و سازمانهای حقوق بشری بهجای ایجاد فشار بر طالبان، بهخاطر “تمیکن بر تشکیل حکومت فراگیر با مشارکت تمام اقوام و گروهها بهشمول زنان، بهرسمیتشناختن آپارتاید جنسیتی” با این گروه تعامل میکنند.
زنان معترض میگویند که جامعهی جهانی، سازمان ملل و سایر نهادهای حقوق بشری بهجای “شعار، نشر گزارشهای بیاثر باید اقدامهای جدی، فوری و عملی” را برای حمایت از زنان روی دست بگیرند.
پساز حاکمیت طالبان، درسه سال گذشته، هیچ کشوری این گروه را به رسمیتنشناخته است؛ اما برخی از کشورها با طالبان تعامل داشته است.
تشکیل حکومت فراگیر، رعایت حقوق زنان، قطع رابطه با گروههای تروریستی و مبارزه با مواد مخدر از پیششرطهای مهم جهان برای تعامل و بهرسمیتشناسی این گروه عنوان شده است.