کم‌رنگ شدن بازار فروش صنایع دستی در مرکز تجارتی بانوان

گزارشگر: فروزان فروغ

خدیجه‌الکبری مرکزتجاری بانوان  که صنایع دستی زنان هرات در آن به فروش می‌رفت امروزه به دلیل عدم استقبال از تولیدات داخلی به مکانی برای فروش اجناس خارجی بدل شده است.

شماری از فروشندگان مرکز خدیجه‌الکبری که از نبود بازار فروش صنایع دستی شاکی هستند می­‌گویند خانم­‌های که از این مرکز خریداری می­‌کنند هیچ علاقه‌­ای نسبت به صنایع دستی ندارند.

آمنه شریفی یکی از فروشندگان این مرکز می­‌گوید:” در سال‌های اول صنایع دستی خانم‌­ها زیاد فروش داشت چون بیشتر خارجی­‌ها خرید می­‌کردند ولی فعلا هیچ خریداری ندارد.”

به گفته خانم شریفی صنایع دستی به دلیل گران بودن قیمت از سوی مردم استقبال نمی‌شود و آن‌ها مجبور اند اجناس خارجی را به فروش برسانند.

در همین حال کریمه حسینی یکی دیگر از خانم­‌های فروشنده در این مرکز می‌­گوید:”خانم­‌ها به صنایع دستی هیچ ارزشی قایل نیستند، بیشتربه وسایلی که از خارج صادر می­‌شودعلاقه دارند، ما مجبور هستیم هر آن چه که تقاضای مردم باشد به فروش برسانیم چون علاوه به این که خرج خود را فراهم می‌کنیم باید کرایه دوکان پول آب و برق را نیز پیدا کنیم.”

خانم حسینی که مغازه نقره فروشی دارد می­‌گوید تمام وسایل نقره­ای که با دست تزئین کرده است به ضرراش تمام شده است چون هیچ تقاضا کننده­ای ندارد.

این در حالیست که شماری از خانم‌­های که از این مرکز خریداری می­‌کنندعلت عدم استقبال از  صنایع دستی را بلند بودن قیمت آن‌ها عنوان می­کنند.

حسینی سادات یکی از خانم­‌های که از این مرکز خریداری می­‌کند:” می‌­گوید قیمت صنایع دستی نسبت به اجناس دیگر هم گران­تر است و هم کار برد چندانی نسبت به قبل ندارد به همین خاطر علاقه­‌ای به خرید صنایع دستی نداریم.”

این گفته‌­ها در حالی مطرح می­‌شود که بسیاری از فروشندگان این مرکز می­‌گویند کالاهای دستی نسبت به ماشینی زحمت بیشتر دارد و زمان گیراست.

ناهید شریفی در این زمینه می­‌گوید:”طبیعتا باید صنایع دستی نسبت به کالاهای ماشینی گران­تر باشد چون کار دست زحمت دارد و هم‌چنان کیفیت لباس‌های دستی نسبت به لباس‌های ماشینی بیشتراست.”

در همین حال نفس گل جامی مسئول مرکز تجارتی بانوان می­‌گوید:” در سال‌های اول این مرکز مختص به صنایع دستی بود و مورداستقبال تعداد زیادی از خانم‌­ها قرار گرفت اما در این چند سال اخیر صنایع دستی هیچ تقاضا کننده ندارد به همین دلیل خانم‌­های فروشنده مجبوربه فروش اجناس خارجی شدند.”

خانم جامی به خبرگزاری بانوان گفت،چون قیمت صنایع دستی بالا است به همین خاطرصنایع دستی تقاضا کننده ندارد.

وی می­‌گوید،اگر دولت خانم‌­ها را حمایت کند و تولیدات صنایع دستی بالا برود قیمت این کالاها خود به خود پایین آمده و شمار تقاضا کننده‌ها بالا می‌رود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا