هیدر بار: وضعیت زنان در افغانستان “شوکه کننده” است

لیدا بارز

هیدر بار، معاون بخش زنان در دیده‌بان حقوق بشر با توجه به وضعیت روزنامه‌نگاران در افغانستان، گفته است که هیچ چیز شبیه به پاسخ کافی به بحران زنان افغانستانی نیست.

خانم بار، در گفت‌و‌گو با رسانه‌ی «چشم‌انداز هند»، که متن مصاحبه‌ی وی سه‌شنبه، ۲۰ سنبله، منتشر شد گفته است؛ طالبان بسیاری از خبرنگاران بین‌المللی را از افغانستان اخراج کرده و یا از گرفتن ویزا برای بازگشت آنان. جلوگیری کرده‌است. 

او هم‌چنین گفته است: «من فکر می‌کنم به طور نامتناسبی این زنان بوده‌اند که در مورد حقوق زنان گزارش می‌دهند و بیش‌تر روزنامه‌نگاران زن این کار را می‌کنند».

معاون بخش زنان در دیده‌بان حقوق بشر، با توجه به وضع محدودیت‌های طالبان بر رسانه‌های داخلی، بیان کرده است که خبرنگاران افغانستانی در رسانه‌های محلی مدام تحت نظارت و فشار قرار دارند و در این میان خبرنگاری هم هستند که به دلیل پوشش موضوعاتی که طالبان دوست نداشتند، دست‌گیر و شکنجه شده‌اند. 

وی گزارش‌گری در وضعیت کنونی افغانستان را کار «غیرممکن» دانسته و گفته است که هنوز تعدادی از خبرنگاران زن مشغول به کار هستند؛ اما آنان این کار را تحت محدودیت‌های باورنکردنی انجام می‌دهند. 

هیدربار می‌گوید: «خبرنگاران زن از داخل از افغانستان، برای برخی از رسانه‌ها کار می‌کنند؛ اما آنان کار شان را از درون خانه انجام می‌دهند».

او کار روزنامه‌نگاران زن در شرایط کنونی در افغانستان را «فوق‌العاده نگران‌کننده و تکان‌دهنده» خوانده و می‌گوید که حتی «شوکه‌کننده» است. 

خانم بار با اشاره به کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، وزارت امور زنان که از سوی طالبان، منحل شده است، می‌گوید؛ با توجه به نقض حقوق بشر، طالبان جایی برای رفتن برای زنان باقی نمانده‌است. 

وی با توجه به نقض گسترده‌ای حقوق بشر در افغانستان، اضافه کرده‌است: «این‌که طالبان به‌نحوی متفاوت خواهند بود و به قوانین بین‌المللی و تعهدات بین‌المللی افغانستان پای‌بند بودند؛ امیدی بود که دیپلمات‌ها در نشست‌های دوحه داشتند. من فکر می‌کنم برای شما سخت است که زنان افغانستانی را بیابید که برای یک لحظه چنین چیزی را باور داشته باشند».

خانم بار واکنش‌های بین‌المللی به نقض حقوق بشر و حقوق زنان افغانستانی را ناکافی دانسته و می‌گوید که ما هنوز چیزی شبیه به پاسخ مناسب از سوی جامعه بین‌المللی به بحران افغانستان، نمیبینیم. 

به‌باور وی، بیانیه‌ها ارزش‌مند هستند؛ اما کافی نیستند، زیرا هیچ کاری را انجام نمی‌دهند.  

بیش از سه سال از حاکمیت طالبان در افغانستان می‌گذرد و این کشور با نقض وسیع حقوق زنان مواجه است. 

این در حالی‌ست که پنجاه‌و‌هفتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد جریان دارد. نصیراحمد اندیشه‌، نماینده‌ی افغانستان در جنیوا نیز گفته بود که وضعیت افغانستان محور «کلیدی» این نشست است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا