گردهمایی زنان در تخار: «طالبان، زنان را برده‌ی جنسی می‌دانند»

آی‌نور سعیدپور

اعضای “ایتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان”، می‌گویند که گروه طالبان در ادامه‌ی محدودیت‌های‌شان اکنون به بهانه‌ی عورت‌بودن صدا و صورت، می‌خواهند زنان و دختران را به‌گونه‌ی کامل از اجتماع حذف کنند.

تعدادی از اعضای ایتلاف‌های جنبش‌های اعتراضی زنان باوجود ممنوعیت برگزاری تجمع‌های اعتراضی، در مکان سربسته در ولایت تخار گردهم آمدند و به قانون “امر به‌معروف و نهی‌از منکر طالبان” اعتراضی کردند. 

زنان معترض ویدیوی اعتراضی‌شان را در برگه‌ی اکس منتشر کردند.

این معترضان می‌گویند که رژیم طالبان در سه سال گذشته، محدودیت‌ها گسترده بر زنان وضع و اجرا کرده که سبب حذف مشارکت زنان از عرصه‌های آموزشی و کار شد؛ اما اکنون با سیاست تازه‌ی شان می‌خواهند که به‌گونه کامل زنان را از اجتماع محو کنند.

در اعلامیه‌ای اعضای ایتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان چنین آمده است: “زنان را نه به‌عنوان نصف پیکر جامعه؛ بلکه به عنوان برده‌های جنسی و اموال تجارتی‌شان می‌دانند. حضور زنان موضوع اصلی و اساسی در هر جامعه است؛ اما طالبان تلاش دارند که این قشر مهم و ارزش‌مند جامعه را محو بسازند”.

زنان در گردهمایی‌شان می‌گویند که بیش‌تر از هر زمان دیگر حقوق‌شان “پایمال شده و مورد ظلم‌، ستم و تبعیض” جنسیتی قرار دارند.

انتقاد زنان از سکوت جهان

اعضای این جنبش اعتراضی در گردهمایی‌شان از سکوت جامعه‌ی جهانی و سازمان‌های حقوق بشری در برابر وضعیت حاکم بر زنان و دختران نیز ابراز ناراحتی می‌کنند. 

این زنان می‌گویند، در حالی‌که جهان در سه سال گذشته نظاره‌گر وضعیت بود، طالبان محدودیت‌های روزافزون را بر زنان و دختران اجرا کرد. 

ایتلاف جنبش‌های اعتراضی می‌افزایند که سازمان‌های حقوق بشری، پس از حاکمیت رژیم طالبان هیچ‌گونه حمایتی از زنان افغانستانی نکرده است.

زنان تاکید دارند که باوجود محدودیت‌های روزافزون طالبان و حمایت‌نشدن از سوی جهان؛ اما برای دست‌یابی به برابری جنسیتی و حقوق‌شان، به مبارزه و اعتراض‌شان در برابر رژیم حاکم ادامه می‌دهند. 

زنان، خواستار حمایت جهانی

اعضای ایتلاف جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان در بخشی از اعلامیه‌ی‌شان، از جامعه‌ی جهانی، سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری می‌خواهند که به‌دلیل سیاست‌های محدود کننده‌ی طالبان، این گروه را به‌رسمیت نشناسد. 

زنان معترض هم‌چنان از سازمان ملل و جامعه‌ی جهانی خواسته‌اند که با حمایت‌های مالی‌شان از زنان و دختران و هم‌چنان اعتراض‌های شان حمایت کنند. 

آنان از جهان می‌خواهند که در برابر سیاست‌های محدودکننده‌ی این گروه موضع روشن اختیار کرده و فرمان‌های طالبان را “محکوم” کنند.

تشدید محدودیت‌ها بر زنان در چهارمین سال حاکمیت طالبان

طالبان، هم‌زمان با چهارمین سال حاکمیت‌شان محدودیت‌ها بر زنان و دختران را با توشیح و تنفیذ قانون “امر به‌معروف و نهی‌ازمنکر” تشدید کرد.

براساس این قانون، محدودیت‌ها بر زنان گسترده‌تر شده و حتا صورت و صدای‌شان نیز عورت پنداشته می‌شود. 

با اجرایی‌شدن این قانون، زنان در بیرون از منزل باید همه‌ی صورت شان را بپوشاند و صدای‌شان نبز شنیده نشود.

این گروه، در سه سال گذشته، بربنیاد آمار سازمان ملل حدود ۸۰ فرمان به هدف محدود کردن زنان و دختران صادر کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا