سازمان ملل در تلاش ظرفیتسازی کارکنان صحی در افغانستان
حدیث حبیبیار
دفتر هماهنگ کنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا)، اعلام کرده که برای بیشاز ۲۴ کارمند خدمات صحی بهشمول ۱۱ زن یک دورهی آموزشی چهار روزه را برگزار کردهاست.
اوچا امروز (دوشنبه، ۱۹ سنبله) با نشر خبرنامهای در صفحهی اجتماعی اکساش، هدف از برگزاری این برنامه را افزایش ظرفیت کارکنان صحی و راهیابی جهت امکان ارائه خدمات بهداشتی بهتر برای شهروندان در شرایط اضطراری عنوان کردهاست.
دفتر هماهنگ کنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد، نگاشته که این کارکنان صحی از ۱۱ مرکز بهداشتی استخدام شدهاند تا بهمدت چهار روز از آموزشهای صحی و بهداشتی بهرمند شوند.
آموزش کارکنان صحی از سوی دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل در حالی صورت میگیرد که طالبان آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرده است. این ممنوعیت شامل دانشکدههای طبی نیز میشود. این گروه علاوه به بر بستهکردن دانشگاههای پزشکی؛ دختران و زنانی را که از رشتههای طبی فارغ شدهاند، از شرکت در آزمون شورای طبی (اگزیت) محروم کرده اند.
در نتیجهی این محدودیتها، سیستم بهداشت افغانستان علاوه بر چالشهای دیگر با کمبود پزشکان زن روبهرو است.
افغانستان هنوز هم بالاترین آمار مرگومیر مادران و نوزادان را دارد. نبود مرکزهای صحی، پزشکان زن، قابلهها، تجهیزات صحی و دارو از عاملهای افزایش نرخ مرگومیر مادران گفته میشود.