هم‌صدایی جهان برای محاکمه‌ی طالبان در دادگاه “لاهه”

لیدا بارز

در آستانه‌ی برگزاری مسابقات «تست»، نشریه‌ی «تایمز» گفته است که بازی‌های کریکت مردان افغانستانی در حالی برگزار می‌شود که میلیون‌ها زن به‌طرز «وحشیانه‌ای تحت ظلم و ستم» هستند.

این نشریه با انتقاد از جامعه‌ی جهانی نگاشته است؛ زمان مقابله با «آپارتاید جنسیتی» طالبان است و نباید به این رژیم(طالبان) اجازه دهید تا پیش‌رفت کند.

تیم کریکت مردان افغانستانی یکی از ۱۲ تیم مسابقه‌های «تست» است. این تیم قرار است فردا (دوشنبه، ۱۹ سنبله) به مصاف تیم ملی نیوزیلند به میدان برود. 

نشریه‌ی خبری «تایمز» هم‌زمان با برگزاری این رقابت‌ها می‌گوید: «چرا جامعه‌ی جهانی به هیچ‌وجه به زنان افغانستانی اهمیت نمی‌دهد».

در مطلب منتشر شده از سوی این نشریه آمده است؛ از جمله اولین اقدام‌های طالبان هنگامی‌که سه سال پیش در کابل غوغا کرد، ممنوعیت حضور تیم کریکت زنان، تبعید برخی از بازی‌کنان و حتی تهدید به کشتن آنان بود. 

«تایمز» نگاشته است؛ ورزش تنها و اولین لذتی بود که از زندگی زنان افغانستانی حذف شد.

واکنش‌ها در برابر بازی‌های کریکت مردان افغانستانی تازه‌گی ندارد. چندی پیش تیم ملی کریکت استرالیا نیز دو بار بازی‌های کریکت با تیم ملی افغانستان را به دلیل محدودیت‌های طالبان بر زنان لغو کرد.

در همین حال، تیم کریکت مردان افغانستانی در اواخر همین ماه با آفریقای جنوبی در امارات متحده‌ی عربی بازی خواهد کرد. 

نشریه‌ی «تایمز» این را یک «طنز تلخ در طول سال‌های آپارتاید» دانسته و نگاشته است: «ما از پر کردن استادیوم‌ها با هواداران تشویق‌کننده برای یک دولت نژادپرست خودداری کنیم».

به‌طور رسمی، هیچ کشوری طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد. با این حال این نشریه گفته است؛ «سکوت بین‌المللی در مورد رژیم زاییده‌شده در افغانستان، شرم‌ساری است».

در مطلب منتشر شده از سوی این نشریه‌‌ی خبری آمده است: «فرمان‌های طالبان نه «هنجارهای» اجتماعی است و نه قوانین اسلامی؛ بلکه مکانیسم‌های کنترل اجتماعی است و (هم‌چنین مردانی که به دلیل کنترل نکردن زنان “متعصب” به طرز وحشیانه‌ای مجازات می شوند) و آنچه آنان (زنان) تحمل می‌کنند نیاز به یک نام دارد».

گفتنی‌ست که در ماه اکتوبر سال جاری قرار است کمیته‌ی حقوقی سازمان ملل درباره‌ی تدوین جنایت جدید علیه بشریت در حقوق بین‌الملل بحث کند. 

به گفته‌ی این نشریه‌ی بریتانیایی؛ «آپارتاید جنسیتی» قوانین موجود به سوء‌استفاده از زنان می‌پردازد؛ اما فعالان مبارزاتی، از برندگان جایزه‌ی نوبل گرفته تا عفو بین الملل، بر این باورند که هیچ کدام به‌طور کامل آزار مدون و سیستماتیک زنان افغانستانی را نشان نمی‌دهند.

به نقل از «تایمز» این جنایت جدید می‌تواند محاکمه‌ی طالبان را در محاکم بین‌المللی فراهم کند و شرارت‌های منحصر به فرد خود را به جهانیان اعلام کند. 

این نشریه با انتقاد نگاشته است: «آیا شورای بین‌المللی کریکت می‌تواند یک کشور آپارتاید را در لیست‌های ثابت خود نگه دارد؟ بایکوت تیم افغانستان یک اقدام توهین آمیز نیست؛ بلکه به کارگیری یک اهرم سیاسی نادر علیه طالبان است، که بازی مردان را در حالی‌که همه سرگرمی های دیگر را ممنوع می‌کرد، مجاز می‌ساخت. رهبران آن هم عاشق این ورزش هستند و هم می‌دانند که ممنوعیت برای ادامه آن بسیار نامحبوب است. بازی‌کنان افغانستانی، به‌طور مرتب با سران طالبان که از پیروزی بر تیمی مانند انگلیس لذت می‌برند، عکس می‌گیرند».

انتقادها از ورزش مردان در حالی‌ست که طالبان در ا‌ولین اقدام‌های شان، ورزش زنان را باطل اعلام کرده و همه‌ی سالن‌های ورزشی را بستند. این گروه در روزها اخیر، حضوز ورزش‌کاران زن در بازی‌های المپیک پاریس ۲۰۲۴ را نیز غیر رسمی دانسته و گفتند که آنان از تیم زنان افغانستانی دفاع نخواهند کرد. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا