ترفند تازهی طالبان؛ جاسوسهای زن برای شناسایی منتقدانشان
حدیث حبیبیار
روزنامهی تلگراف گزارش دادهاست که طالبان برای شناسایی زنانیکه از قانون «امر به معروف و نهی از منکر» این گروه سرپیچی میکنند، «جاسوسهای» زن را به کار گماشتهاند.
این روزنامه روز (دوشنبه، ۱۲ سنبله) به نقل از منابع خود نگاشته است که زنان گماشته شده در وزارت «امر به معروف و نهی از منکر» طالبان وظیفه دارند تا شهروندان زن را در شبکههای اجتماعی و مکانهای عمومی زیر نظر بگیرند.
یک مقام بخش زنان این وزارت طالبان که از او نامی در گزارش برده نشده، به این روزنامه گفتهاست که این گروه به کارمندان زن برای رسیدگی به زنان دیگر نیاز دارد.
این مقام طالبان گفته که زنان گماشته شده در وزارت امر به معروف این گروه، حسابهای کاربری زنان در شبکهی اجتماعی اینستاگرام، بررسی و مواردی را که زنان از پوشش اجباری موردنظر طالبان سر باز میزنند، شناسایی و گزارش میدهند.
بر اساس گفتههای این عضو گروه طالبان، برخی از این زنان به اجبار وادار به قبول کردن وظیفهی نظارت بر زنان دیگر میشوند و برخی هم برای این کار پول دریافت میکنند. او میافزاید که نیروهای طالبان نیز این زنان را هنگام گشتهای خیابانی همراهی میکنند.
او در ادامه بیان کرده که شماری از زنانیکه از سوی طالبان بازدشت شده بودند، تنها به این شرط آزاد شدند که فعالیتهای «غیرقانونی» دیگر زنان را به این گروه گزارش دهند.
همچنان روزنامهی تلگراف با یکی از زنانیکه در وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان کار میکند، گفتوگو کردهاست. گلنسا، کارمند ۳۶ سالهی این وزارت، گفته که او روزانه در شهر گشتزنی میکند و به مکانهای شلوغ و فرشگاههای پوشاک زنان میرود تا زنانی را که از قوانین «سختگیرانهی» طالبان سرپیچی میکنند، شناسایی کند.
وی افزوده که هنگامی که زنانی را میبیند که صورت یا پاهایشان پوشیده نیست و با فروشندگان مرد میخندند، از دخالت مستقیم خودداری میکند و به طالبان گزارش میدهد تا نیروهای مسلح به محل حاضر شوند.
بانو گلنسا بیان کرده که بسیاری از زنانی را که شناسایی میکند، به حوزههای امنیتی طالبان منتقل میشوند.
او میافزاید که زنان معترض «نمایندهی زنان مسلمانی که از فحشا خسته شدهاند، نیستند. من از زنانی که در خیابانها اعتراض و ادعا میکنند نمایندهی همه زنان هستند، حمایت نمیکنم.»
این در حالیست که چندی پیش وزارت عدلیهی طالبان اعلام کرد که هبتالله آخندزاده، رهبر این گروه قانون امر به معروف و نهی از منکر را توشیح کرده است.
در این قانون به موضوعهای مختلف چون حجاب زنان، ستر مردان و صلاحیتهای کارکنان وزارت امر به معروف و نهی از منکر پرداخته شده است.
مادهی سیزدهم این قانون که دارای هشت بند است به حجاب زنان اختصاص داده شده است.
در بند نخست، مادهی سیزدهم این قانون آمده است که ستر تمام بدن زن لازمی است، بر اساس این بند، زنان و دختران مکلف اند که همهی بدن خود را در مکانهای عمومی بپوشانند.
براساس بند چهارم مادهی سیزدهم این قانون، لباس زنان کوتاه، نازک و چسپ نباشد.
در بند پنجم مادهی سیزدهم آمده است که زنان مسلمان مکلفاند که بدن و روی خویش را از مردان نامحرم پنهان کنند و در بند ششم آمده است که ستر زنان مسلمان و صالح از زنان کافر و فاسق از ترس فتنه واجب است.
در بند هفتم این ماده نظر کردن مردان بالغ بیگانه به بدن و روی زنان و نظر کردن زنان بالغ به مردان بیگانه حرام دانسته شده است.
در بند هشتم آن گفته شده است که هرگاه زن بالغ برای حاجت ضروری از خانهی خویش بیرون شد، مکلف است که صدا، روی و بدن خود را ستر نماید.