گاردین، خواستار حمایت بریتانیا از آموزش دختران افغانستانی شد

لیدا بارز

روزنامه‌‌ی گاردین با توجه به ممنوعیت‌های پابرجای آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان، گفته است که به همه‌ی زنان و دختران در این کشور که توسط طالبان از رفتن به دانش‌گاه و ادامه‌ی آموزش ممنوع شده‌اند، دولت بریتانیا باید ویزا و فرصتی تحصیلی ارایه دهد. 

در پی تشدید محدودیت‌ها بر زنان در افغانستان؛ اما گاردین گفته است: «بیرون رفتن برای آنان آسان نخواهد بود؛ اما غیرممکن نیست».

روزنامه‌ی گاردین، این اظهارات را در یک مطلب تحلیلی، روز یک‌شنبه، ۱۱ سنبله بیان کرده است. 

نویسندگان این مطلب تحلیلی گفته‌اند که انگلستان هم‌چنین نیاز دارد تا طرح اسکان مجدد برای شهروندان افغانستان، به‌ویژه فرصت به جامعه‌ی مدنی را گسترده کند.

سایمون دیگینز، تحلیل‌گر بریتانیایی و مارگارت اوون، فعال حقوق بشر بریتانیایی از نویسندگان این مطلب تحلیلی هستند.

آنان در این تحلیل گفته‌اند: «یکی از موفقیت‌های مسلم حرکت مثبت به سوی دست‌یابی به هدف توسعه، بهبود آموزش و حقوق زنان بود؛ اما همه چیزهایی به‌دست آمدت در زمان تسلط دوباره‌ی طالبان در سال ۲۰۲۱، از دست رفته است و به نظر می‌رسد که آنان (طالبان)  اکنون می‌خواهند حقوق زنان را بیش‌تر محدود کنند.

گاردین، قانون تازه‌ی طالبان را نیز «قانون ترس‌ناک» خواند. 

استفاده از منابع سرویس جهانی «بی‌بی‌سی» با یک بسته‌ی کامل آموزش از راه دور برای تمام زنان افغانستانی، پیش‌نهاد دیگر روزنامه‌نگاران به حکومت بریتانیا برای رسیدگی به چالش‌های فرا راه زنان و دختران افغانستانی است.

به باور آنان، آخرین عنصر این است که هزینه‌های این اقدامات از بودجه‌ی کمک‌های توسعه‌ای بریتانیا به پاکستان تامین شود.

آنان می‌گویند که با اشاره به حمایت تاریخی و طولانی پاکستان از طالبان، این کشور نیز مسوول وضعیت کنونی زنان و دختران افغانستانی است.

تحلیل‌گران، هم‌چنین در مطلب منتشر شده، وضعیت برای همه‌ی زنان و دختران افغانستانی را «وخیم» خوانده و می‌گویند؛ درست زمانی‌که دختران ۱۱ و ۱۲ ساله در بریتانیا در آستانه‌ی شروع مکتب‌های متوسطه خود هستند، هم دوره‌های آنان در افغانستان از هرگونه حق آموزش محروم می‌شوند و تنها یک اقلیت کوچک می‌توانند به تدریس آنلاین دست‌رسی داشته باشند. 

بر این تحلیل آمده است: «بسیاری از دختران جوان در افغانستان، مجبور به ازدواج کودکان می‌شوند، به‌ویژه اگر مادران‌شان بیوه و فقیر باشند. آنان از کار در خارج از خانه منع شده و آینده‌ی آنان به طرز غم‌انگیزی آسیب دیده و امیدهای آنان در هم شکسته است».

صحبت‌ها در مورد آموزش دختران افغانستانی در ‌حالی‌ست که چندی پیش، ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان گفته است که تصمیم‌گیری در مورد آموزش دختران به گونه‌ی فوری امکان‌پذیر نیست. او هم‌چنان گفته که تصمیم‌گیری در آموزش دختران براساس خواست مردم نه؛ بلکه به خواست «شریعت» صورت می‌گیرد.

با گذشت سه سال، از حاکمیت طالبان و ممنوعیت آموزش دختران؛ اما وزیر تحصیلات عالی این گروه می‌گوید که هنوز هم تصمیم‌گیری در مورد آموزش دختران «زودهنگام» است. 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا