جشنواره‌ی انگور و تولیدات خانگی زنان در هرات برگزار شد

حدیث حبیب‌یار

هشتمین جشنواره‌ی انگور، انجیر، عسل و تولیدات خانگی زنان در ریاست «زراعت» ولایت هرات به‌مدت سه روز برگزار شد. غرفه‌داران زن، با استقبال از این جشنواره از طالبان می‌خواهند که محدودیت‌های کاری را از سر راه آنان بردارند تا بتوانند به بازار‌های جهانی راه یافته و به خودکفایی برسند.

روزیتا انوری – [نام مستعار]، یکی از غرفه‌داران، با ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره در صحبت با خبرگزاری بانوان افغانستان می‌گوید که برگزاری چنین نمایش‌گاه‌ها سبب رشد و بیش‌رفت زنان می‌شود و آنان می‌توانند از این طریق امرار معاش کنند. «وقتی تولیدات خود را به‌فروش برسانیم؛ بدون شک که می‌توانیم مصارف زندگی خود و خانواده‌‌‌ی خود را فراهم کنیم».

در این جشنواره، محصولات زراعتی و تولیدات خانگی زنان و دختران در ۴۰ غرفه به‌نمایش گذاشته شده‌ که ۷ غرفه‌ی آن مخصوص زنان است.

خانم انوری در این مورد می‌گوید: «خوش‌بختانه که به زنان نیز غرفه‌هایی مد‌نظر گرفته شد و امیدوارم تا روز آخر کدام ممانعتی از سوی مسوولین صورت نگیرد».

غرفه‌داران زن از حضور زنان در این جشنواره، راضی نبوده و می‌گویند که به‌دلیل ترس از نیروهای امنیتی طالبان، بازدید کننده‌های زن نسبت به سال‌های گذشته کم‌رنگ‌تر است.

آنان می‌افزایند: «خوب طبیعی است که وقتی ده‌ها نفر از نیرو‌های طالبان در اطراف غرفه‌ها باشند، زنان جرعت بازدید را ندارند. حضور مردان بیش‌تر است».

این جشنواره دیروز چهارشنبه، هفت سنبله، برگزار شده و برای سه روز ادامه خواهد داشت. در این جشنواره محصولات زراعتی دهقانان از جمله انگور، انجیر و زعفران و هم‌چنان تولیدات خانگی زنان مانند عسل، ترشی، کیک و کولچه، لبنیات، ادویه‌جات و انواع مختلف شرینی‌ها به نمایش گذاشته شده‌است.

رویا صالحی – [نام مستعار]، یکی دیگر از غرفه‌داران که مصروف فروش عسل است، هدف از برگزاری این جشنواره را بازاریابی برای تولیدات خانگی و زراعتی زنان عنوان می‌کند. «ما آمدیم تا جهان را با استعداد زنان افغانستانی، آشنا کنیم و تولیدات داخلی کشور خود را به فروش برسانیم».



او اما از محدودیت‌های روزافزون طالبان، نگران است و می‌گوید که این محدودیت‌ها تنها مانع سد راه زنان و دختران است که آنان را از هر گونه پیش‌رفت و ترقی باز داشته‌است. رویا در این مورد می‌گوید: «یک کارافرین زن، وقتی اجازه‌ی کار و سفر را نداشته باشد؛ چگونه می‌تواند فروشات خارجی داشته باشد؟ اگر طالبان محدودیت‌های خود را کنار نگذارند، وضعیت اقتصادی کشور روز‌به‌روز بدتر خواهد شد».

این کارافرین زن از نهاد‌های کمک‌کننده می‌خواهد که به وضعیت زنان و دختران کارآفرین توجه‌ی جدی داشته باشند. «باید بیش‌تر از هر زمانی، اکنون نهاد‌ها و موسسه‌ها به وضعیت ما رسیده‌گی کنند تا مه بتوانیم محصولات بهتر به بازار عرضه کنیم».

در همین حال برخی دیگر از غرفه‌داران و شماری از بازدید کننده‌گان از طالبان می‌خواهند که نمایش‌گاه‌ها و جشنواره‌های بیش‌تری را برگزار کرده و از اقتصادی کشور به‌ویژه زنان کارافرین حمایت کنند.

شبیتا امیدوار، مسوول شرکت زراعتی «عصر زعفران» که محصولات خود را به‌نمایش گذاشته، در صحبت با خبرگزاری بانوان افغانستان، می‌گوید؛ رشد اقتصادی یک کشور ارتباط مسقیم با کار و فعالیت زنان و دختران آن کشور دارد.

به باور وی: «به زنان باید اجازه‌ی کار و برگزاری چنین برنامه‌هایی داده شود تا بتوانند روی وضعیت اقتصادی کشور خود تاثیر به سزایی داشته باشد».

خانم امیدوار، با ابراز قدردانی از نهاد‌های حمایت کننده‌ بیان می‌کند که چنین برنامه‌هایی سبب بلند رفتن آگاهی مردم در مورد محصولات داخلی کشور شده و می‌تواند سطع فروشات آنان را نیز بالا ببرد. «این برنامه‌ها برای ما فرصت می‌دهد تا با مشتریان خود مستقیم ارتباط بگیریم و درباره ویژه‌گی‌های محصولات خود صحبت کنیم و آن را به فروش برسانیم».

لیلا احمدی، یکی از بازدیدکنندگان نیز از این نمایش‌گاه استقبال کرده و می‌گوید: «در این نمایش‌گاه شرکت کردم تا از استعداد‌های زنان دیدن کنم و بعضی از محصولات مورد نیاز را خریداری کنم. خیلی خوش‌حالم که زنان هم در این برنامه‌ها فعالیت دارند».

بانو احمدی که خود یکی از دختران بازمانده از آموزش است از طالبان می‌خواهد که هرچه زودتر ممنوعیت‌های کاری و آموزشی را از سر راه زنان و دختران افغانستانی بردارد، تا آنان نیز مانند زنان سایر کشور‌ها بتوانند به شکوفایی برسند: «امیدوارم بیش‌تر از این محدود نشویم و به آرمان‌های خود مانند زنان کشور‌های دیگر آزادانه برسیم».

ریاست زراعت ولایت هرات، همه ساله جشنواره‌ی انگور و دیگر محصولات زراعتی را به هدف حمایت از باغ‌داران و فروشنده‌های زن و مرد برگزار می‌کند تا آنان بتوانند محصولات و دست‌آوردهای زراعتی‌شان را به نمایش بگذارند.

این هشتمین جشنواره‌ی انگور و دیگر محصولات زراعتی این ولایت است که مورد استقبال شهروندان هرات قرار گرفته‌است . روز چهارشنبه، هفتم سنبله، آغاز و تا روز جمعه، نهم سنبله، ادامه خواهد داشت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا