قالین‌بافی و مهره‌دوزی؛ از محدود منبع‌های کسب درآمد برای زنان افغانستانی

آی‌‌نور سعیدپور

صندوق امانی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان می‌گوید که فرصت‌های شغلی برای زنان در افغانستان به‌شدت محدود شده است. این سازمان می‌گوید که بر توان‌مندسازی زنان افغانستانی از طریق مهارت‌آموزی و کار تلاش دارد. 

صندوق امانی ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای افغانستان با نشر گزارشی می‌گوید که برای ایجاد شغل یک مرکز دوخت مهره‌‌دوزی در جلال‌آباد و هم‌چنان یک مرکز قالین‌بافی را راه‌اندازی کرده است. 

به گفته‌ی این سازمان، این پروژه در اوایل سال ۲۰۲۴ راه‌اندازی شده و هدف آن توان‌مندسازی آسیب‌پذیرترین زنان از طریق ارایه‌ی مهارت‌های ضروری و فرصت‌های شغلی است.

در گزارش آمده که در حال حاضر، این پروژه به ۲۰ کارآموز مهارت‌های لازم را آموزش می‌دهد تا آنان بتوانند از خود و خانواده‌های‌شان حمایت کنند.

زنانی که در این‌جا مصروف کار استند، سرپرست خانواده‌های‌شان اند و از جمله آسیب‌پذیرترین اعضای جامعه به شمار می‌روند.

صندوق امانی ویژه‌ی سازمان ملل، تحت این پروژه هم‌چنین به یک مرکز قالی‌بافی محلی را گسترش داده است. در این مرکز نیز زنان و دختران جوان در حال یادگیری مهارت‌های بافت فرش‌ هستند.

این سازمان می‌گوید که هرچند هدف‌شان ایجاد شغل برای زنان در بخش‌های غیرسنتی و غیرکلیشه‌ای فراتر از دوخت‌ودوز است؛ اما در وضعیت فعلی، این نوع پروژه‌ها از جمله معدود فرصت‌های موجود هستند که زنان می‌توانند از طریق آن‌ها درآمد کسب کنند.

صندوق امانی ویژه‌ی سازمان ملل می‌گوید که مرکزهای دوخت‌وبافت فرش یک راه‌کار عملی و فوری برای زنان فراهم می‌کنند تا بتوانند به اقتصاد کمک کرده و به استقلال مالی دست یابند.

گفتنی‌ست که طالبان پس‌از به‌دست گرفتن قدرت در اگست ۲۰۲۱، محدودیت‌های گسترده بر زنان و دختران وضع کرد.

از محدودیت‌های این گروه، ممنوعیت کاری زنان است. زنان از کار در بسیاری از بخش‌ها منع شده‌اند. 

در سه سال گذشته، نهادهای مختلف سازمان ملل تلاش کرده که برای زنان و دختران فرصت‌های کاری را فراهم کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا