مدیر مطالعات افغانستان: زنان افغانستانی از سوی جهان نادیده گرفته شده‌اند

 لیدا بارز

دکتر رغاو شارما، مدیر مطالعات افغانستان در دانشگاه او‌.پی.جندر، گفته است که حقوق زنان افغانستانی در سه سال گذشته نادیده گرفته شده و جامعه‌ی بین‌المللی کار چندانی برای بهبود زندگی آنان انجام نداده است. 

شبکه‌ی جهانی «استارت‌نیوز» با نشر گفت‌و‌گوی دکتر رغاو شارما، یک‌شنبه، ۴ سنبله، می‌گوید: «طالبان علی‌رغم رژیم سرکوب‌گرشان، نه تنها توسط قدرت‌های جهانی مانند ایالات متحده‌ به‌رسمیت شناخته شدند؛ بلکه از سوی سازمان ملل متحد برای گفت‌وگوهای صلح دعوت شدند، بدون این‌که هیچ خط قرمزی در مورد رفتار آنان با زنان کشیده شود».

مدیر مطالعات افغانستان در دانشگاه او‌.پی.جندر، هم‌چنین از سازمان ملل متحد به خاطر شکست در تعامل با زنان افغانستانی یا پاسخ‌گو نبودن طالبان در این گفت‌وگوها انتقاد کرده است. 

علاوه بر این، در این گفت‌و‌گو دکتر شارما اظهارات اخیر رییس سازمان ملل متحد در امور زنان در افغانستان را در مورد سرمایه‌گذاری به نفع زنان زیر سوال می‌برد و اشاره می‌کند؛ در کشوری که زنان نمی‌توانند حساب بانکی داشته باشند، کار داشته و یا آموزش ببینند، چنین سرمایه‌گذاری‌ها بی معنی است. 

وی هم‌چنین می‌گوید: «زنان به‌طور نامتناسبی تحت تاثیر قرار گرفته‌اند، شغل خود را از دست داده و به نقش‌های کم درآمد در بخش‌های مانند کشاورزی و قالین‌بافی محدود شده‌اند».

این گفته‌ها در حالی‌ست که طالبان پس از روی کار آمدن دوباره‌ی شان در افغانستان، محدودیت‌های قابل ملاحظه‌‌ای را بر کار، آموزش و گشت‌و‌گذار زنان و دختران وضع کرده‌اند. 

در تازه‌ ترین مورد رهبر طالبان، قانون «امر به معروف و نهی از منکر» را توشیح کرد و وزارت عدلیه‌ی این گروه اعلام کرده که این قانون در سراسر افغانستان نافذ است.

این قانون شامل یک مقدمه، چهار فصل و ۳۵ ماده است. براساس این قانون، محدودیت‌های جدیدی بر زنان و دختران وضع و تطبیق می‌شود.

ماده‌ی سیزدهم این قانون که دارای هشت بند است به «احکام مربوط به حجاب زن» اختصاص داده شده است.

در بند نخست، ماده‌ی سیزدهم این قانون آمده که «ستر تمام بدن زن لازمی است»، بر اساس این بند، زنان و دختران مکلف اند که همه‌ی بدن خود را در مکان‌های عمومی بپوشانند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا